9.6 Lorelei-Lüneburg

1006-yöpaikka

Yöpaikka

Seuraavaksi poistuimme Reinin jokilaaksosta ja suuntasimme kohti Lüneburgia. Mielenkiintoinen yksityiskohta; nuo joethan virtaavat jokilaaksossa ja sitten jos siitä haluaa poistua niin pitää ajaa pieni serpentiinipätkä ja noustaan ihan eri tasolle. Kasvillisuus ja maisemat ovat ihan erilaisia.

Matkasta en muista ihmeempiä, mutta perillä ajettiin keskustan infokeskukseen etsimään majoitusta. Info oli tietenkin keskustorin laidalla, johon ei autolla saanut ajaa. No minä hissukseen kuitenkin römpsöttelin infon viereen ja pistin pyörän parkkiin (mp:n etuja taas). Infotädin kanssa löydettiin sopiva paikka läheltä. Sitten se kyseli kun rupesi neuvomaan tietä että millä parkkipaikalla teillä on pyörä. Sanoin että tuossahan se on ja osoitin ikkunasta ulos. Vähän jotain hymähteli, mutta mitäs tuosta.

“Hotelli” joka oli siitä erikoinen ettei ollut mitään respaa. Oli vain numerokoodi ja sitten vain sisään majoittumaan. Lapussa luki että aamulla joku tulee rahastamaan.

Lüneburg on kuuluisa suolasta. Keskiajalla suola oli tärkeä tulonlähde ja suolaa myödään vieläkin ainakin matkamuistoksi.

Leave a Reply