19.8 Schwarzwald – Lago Maggiore

10 aikaan (petraantumista) pääsin liikkeelle ja säätiedotus lupasi lämmintä poutaista säätä. Tosin jossakin oli ukkoskuuroja. Kaupunkikin näytti siltä että yöllä olisi satanut.  Ei muuta kuin usvaa putkeen. Navigaattoriin näpyttelin Lago Maggioren, mutta ajattelin että voisihan sitä yöpyä jossakin Sveitsissäkin. Tällä kertaa en ajatellut mennä alppien yli vaan pikemminkin läpi. Vaikka aikaa olisi ollut ei houkutellut mennä enää jyrkänteen reunoille kiemurtelemaan.

Gotthard -tunneli on 15 km pitkä

Reitti kulki E4:sta pitkin ensin Zurichin ohi, Luzernin ohi (sijaitsee muuten upean järven rannalla) ja sitten Gotthard-tunnelin läpi Bellizonaan, josta kääntyi Lago Maggiorelle. Reitin pituus oli jotain alle 400 km. Vaikka matka ei ollut pitkä oli reitillä joitakin seisovia ruuhkia ja hitaita pätkiä. Matka taittui kuitenkin niin mukavasti ettei raatsinut helteessä pysähtyä vaan painelin suoraan Lago Maggiorelle. Ajattelin että jos sieltä löytäisi mukavan hotellin niin siellä voisi pari päivää pakoilla hellettä.

Ja kyllä niitä tunneleita piisasikin. Pisin oli tuo Gotthard eli 17 km pitkä. Ei se tunnelissakaan ajaaminen aina ollut herkkua;  ajoit kiemurtelevassa tunnelissa ja vieressä ulisi rekan suuri rengas ja toisella puolella vilisti betoniseinä. Piti yrittää olla osumatta kumpaakaan.

Lago Maggiore

Perillä olin noin klo 17. Umpimähkään valitsin yhden kylän ja ajoin rantaan josta löytyikin turisti-info. Siellä sanoivat että kolmessa hotellissa olisi tilaa. Menin sitten ensimmäiseen ja sieltä löytyi vaan sviitti. Soittelivat sitten muihin ehdokkaisiin, mutta ne eivät minulle kelvanneet kun ei ollut mm. ilmastointia. Se tuntui aika tarpeelliselta yli 30 helteessä. Ei muuta kuin takaisin Hondan sarviin ja seuraavaan kylään, joka oli nimeltään Cannero Riviera. Sieltä löytyi taas infopiste jostra soittelivat kylän hotelleihin. Nyt sattuikin sikäli hyvä tuuri että kylän parhaasta hotellista (Hotel Cannero) tekivät tarjouksen ja sain huoneen hintaa 55 ekeä per yö (normaalisti tuplahinta).

Kyllä tässä kelpaa ottaa kypäräkalja

Ei muuta kuin sinne. Neljän tähden hotelli oli suoraan järven rannalla ja siinä oli ilmainen wlan, ilmastointi sekä uima-allas. Hondan sai piiloon hotellin sisäpihalle. Oli vähän liiankin hieno minun makuuni kun henkilökunnalla oli tummat puvut, valkoiset paidat ja mirri kaulassa. Vähän katsoivat illalla kun saapastelin shortsit ja sandaalit jalassa syömään. Ei kyllä tullut mieleenkään pistää pitkälahkeista, kun oli sen verran kuuma.Oikealla kuva hotellin terassilta kun sain vaatteet vaihdettua ja suihkussa käytyä.

Leave a Reply