27.8 Venetsia –Opatija

Katseltiin aamulla mihin sitä seuraavaksi suunnistettaisiin ja päätettiin ajaa Slovenian kautta Kroatian pohjoisosassa olevalle Istran niemimaalle ja siellä Opatijan kaupunkiin. Hotellin löytäminen oli aluksi vähän hankalaa sillä tuntuivat olevan kovasti kalliita. Sitten löytyi kuitenkin sopiva ja lähdettiin matkaan (klo 9.30).

Reitti meni aluksi kohti Italian rajakaupunkia Triesteä. Se ohitettiin tyylikkäästi ja tie alkoi nousta ylöspäin. Italian puolella käytiin tankkaamassa ja samalla juomassa Autogrillissä. Italialaiset ovat ilmeisesti aika kriminaalia kansaa, kun siellä oli oliiviöljypulloissa varashälyttimet.

Joka paikassa pyöri sika vartaassa. Oli muuten hyvää.

Slovenian puolella pysähdyttiin ja syötiin paikallisessa tienvarsikuppilassa paistettua sikaa ja salaattia. Siellä tuntui olevan tapana pyörittää sikaa vartaassa kuppilan ulkopuolen grillissä, sillä jokaisella ravintolalla oli oma sika pyörimässä. Johan oli muuten hyvää eikä ollut kallista. Yht’äkkiä havaitsin ettei ollutkaan enää niin kuuma eikä hikoiluttanut siten kuten normaalisti. Katseltiin navista ja se kertoi että oltiin 550 korkeammalla kuin Venetsia. Ilma oli kuiva ja kävi vähän tuulenvirettäkin. Tarjoilija sanoi että aamulla on vain 10 astetta, mitä kyllä vähän epäilin.Laskeuduttiin sieltä sitten alas merenrannalle, jossa ilma oli selkeästi kosteampaa ja vähän lämpimämpää (30 astetta). Slovenian ja Kroatian rajalla oli muuten Kroatian puolella vastaantulijat tehneet ihan mahdottoman autojonon. Oli varmaan kymmeniä kilometrejä ulottuen serpentiinitieltä moottoritielle asti.

Opatija rannasta ei löytynyt biitsiä, mutta muuten kyllä hienot oltavat

Opatija oli positiivinen yllätys. On varmasti hienoin rantapaikka ensi näkymällä missä olen käynyt. Tosin ei ole hiekkarantoja, mutta upeat rantakävelyreitit ja hienoja tyylikkäitä taloja. Vesi on tosi kirkasta. Hotelli jossa ollaan on Hotelli Admiral. Ihan hieno rannalla oleva hotelli ja on oikein merinäköalakin. Käytiin uimassa hotellin merivesialtaassa. Ajateltiin että jos jäisi tänne kahdeksi yöksi ja tekisi huomenna täältä retkiä ja jatkaisi vasta sitten matkaa. Pitää kuulemma sopia ensin aamulla johtajan kanssa hinta ennenkuin asia on selvä. Moottoritie oli tänäänkin siis kuuma! Sisko ei tahtonut jäädä hikiseen Venetsiaan vaan rannalle ja uimaan ! Takapenkkiläisellä oli upeat maisemat ja niitä yritin sit epätoivoisesti kuvailla välillä, mutta enimmäkseen kaidetta tuli kortille.

Leave a Reply