28.8 Opatija

Hum’n pikkukylän kujia

Saatiin huone varattua vielä toiseksi päiväksi ja lähdettiin tutkimaan Istrian niemimaata kevyemmin varustein hotellista. Aluksi suunnistettiin Hum –nimiseen kaupunkiin, joka on kuuluisa siitä että sen väitetään olevan maailman pienin kaupunki. Kaupunki oli vuoren päällä ympäröitynä vuosisatoja vanhoin kivimuurein. Sinne ei ollut asiaa edes polkupyörällä, koska kulkureitit olivat kuhmuraista kiveä. Asukkaita oli kylässä 20. Ei tosin nähty kuin yksi ja sekin oli tarjoilija. Kulkutie Humiin oli kapea polkumainen tie, joka oli kyllä päällystetty. Tosin näytti sinne menevän vähän isompikin tie kun tulimme toista kautta pois.

Seuraava paikka oli nimeltään Buzet. Kylä on kuuluisa tryffeleistä, ja sitä kutsutaankin tryffelien kaupungiksi. Niitä etsitään nykyisin koirien hajuaistin avulla – ei niinkään paljon sikoja käyttäen, sain tietää kun tryffelikaupassa kyselin. Ajettiin kapeaa tietä kukkulalla sijaitsevaan Buzetin vanhaan kaupunkiin. Sieltä löytyi pieni hotellintapainen, jonka ulkoterassilla oli hyvä näköala alhaalla sijaitseville kukkuloille. Syötiin siellä kylmä leikkelelautanen, jossa oli paljon paikallisia herkkuja mm. tryffelijuustoa, ilmakuivattua tryffelillä maustettua kinkkua ja  tryffelimakkaraa.

Ylhäältä oli hienot näköalat

Ajeltiin sitten takaisin hotellille. Iltapäivää vietettiin Opatijan kaupungin rannalla rantatuoleissa lötkötellen. Ranta on koko kylän matkalla rakennettu betonista polveilevaksi  terassiksi, josta pääsee myös paikka paikoin uimaan.

P söi iltapäivällä jäätelöä ja vietti koko illan ja osan yöstä oksentaen. Joku ruokamyrkytys. Täytynee viettää vielä yksi päivä täällä toipuen (nyt jo parempi).

Leave a Reply