31.8 Karlovac –Maribor

Ajeltiin kohti Zagrebia, mutta ohitettiin se ja käännyttiin pohjoiseen Slovenian rajaa ja Mariboria kohti. Mariborhan on ensi vuoden Euroopan kulttuurikaupunki ja siellä pidetään talviolympialaiset 2013, joten varmaan ihan kiva paikka.

Mariborin keskustaa kunnostettiin kulttuuripääkaupunkititteliä varten

Yritettiin raja ja ostettiin Vignette (moottoritietarra), joka oli jo toinen Sveitsin tarran jälkeen. Oltiin etukäteen katsottu sopiva hotelli ja syötetty osoite navigaattoriin, joten paikka löytyi helposti. Kuitenkin vain paikka sillä hotelli oli vasta 3 kk vanha ja kylttien puuttuessa meni vähän aikaa ennekuin ovi löytyi. Hotelli on City Hotel Maribor, joka osoittautui hyvin moderniksi ja tyylikkääksi paikaksi. Mm. suihkuhuoneessa oli lasiseinä, joten sängystä voi hyvin tiirailla suihkuttelijaa.

Joku kuvaussessio oli meneillään. Päätin myös leikkiä valokuvaajaa kun mallikin oli valmiina.

Kaupunki oli selkeästi pannut parastaan sillä keskusta ja kävelyväylät näyttivät vast’ikään tehdyiltä. Kaupungissa on myös monenlaista ostoskeskusta ja vastaavaa rakennusta (ei selvitetty kaikkia vielä). Menossa oli myös jonkun sortin perinnejuhlat, jossa P maistoi lihapataa, mutta oli kovasti suolaista (E:lle ei ruoka vielä oikein maistu).
Päätettiin olla täällä kaksi yötä ja katsoa myös tuo alppikeskus, jota kehuttiin.

Leave a Reply