6.6 Titisee – Toul (FRA)

Ribeauvillessä oli kiva kävelykatu

Vähän sadetta taas uumoili kun startattiin kohti ranskaa. Päätettiin ajaa hetki baanaa ja sitten käydä lounaalla Ribeauvillessä Alsace’ssa. Taas piti sadehaalareita kaivella matkalla. Ribeuville oli hyvin kaunis pikkukaupunki, jossa oli pieniä kujia ja nättejä vanhoja taloja. Murkinoitiin, Eija parsaa ja minä sianjalkaa ja hapankaalia (Alsace’lainen ruoka).

Ardennien “vuoristoa” ylittämässä

Ruuan jalkeen maisteltiin taas serpentiinejä ja kiivettiin Ardennien yli. Sieltä sitten taas baanaa pitkin kohti Pariisia.

Yöpymistä alettiin katsoa klo 16 Nancyssä, mutta sieltä ei löytynyt hotellia jossa olisi ollut turvallinen parkkipaikka.

Aikamme taas ajettiin kaupungin ulosmenojonossa kun päätettiin jatkaa matkaa seuraavaan kaupunkiin. Parinkymmenen kilometrin päässä oli Toul, josta löydettiin kiva pikku hotelli, avuliaan turisti-infon avustuksella.

Muuten hyvä , mutta luvattu ilmainen nettiyhteys

Nancy’ssä oli hieno keskusaukio

ei toimi, joten tulee taaskin katkoa päivityksiin. Hotelli Toul’ssa oli La Villa Lorraine.

Kaikki muuten kävelee täällä patongit kourassa ja rööki huulessa. Koirat otetaan mukaan ruokaravintolaan ja kielitaito on kovilla kun eivät puhu kuin ranskaa. Muuten pikkukaupungissa kannattaa varoa klo 12-14 välistä aikaa. Huoltoaseman myyjät ovat lounastauolla (voi olla hankalaa jos bensa on silloin loppu).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *