7.6 Toul-Epernay

Moet et Chandon

Toul’sta startattiin amusella hyvissä ajoin että ehdittäisiin ennen sovittua klo 14 vierailukierrosta Moet&Chandonin samppanjakellareihin.

Vanha munkki jonka mukaan samppakalja on nimetty

Sää suosi tällä kertaa eikä satanut. Ehdittiin perille klo 12 ja heitettiin kamat hotellille (varattiin varmuudeksi huoltoasemalla kahvitauolla kännykkää käyttäen booking.com’sta hotelli, koska nuo nettiyhteydet eivät ole viime aikoina oikein toimineet). Hotelli Comfort Suites oli kylän laitamalla, josta tallattiin jalan 1,8 km keskustaan. Epernay on Champagne maakunnan pääkaupunki.

 

Kellarissa

Syötiin ja mentiin ihmettelemään samppanjan valmistusta. Pulloja riitti sillä niitä tehtiin 20-30 milj pulloa vuodessa (Moet’lla on 10% osuus markkinoista Champagnen alueella). Kellarikäytäviä oli 28 km kolmessa kerroksessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *