10.6 Bremen – Travemunde

Schnoor’n kapeita kujia…

Koska Travemundessä ei tarvitse olla kuin vasta myöhään illalla ja matkaa ei ole kuin alle 200 km päätimme viettää aikaa vähän pidempään Bremenissä. Saimme hotellin kanssa sovittua että huonetta voi pitää klo 15 asti, joten aikaa jäi kaupungin tutkailuun.

Vanhassa kaupungissa on monta hienoa kirkkoa ja koska oli sunnuntai (lienee syy) niin kahvilla istuessa kuului koko ajan jostain lähes taukoamaton kirkonkellojen ääni. Itse kutsuisin sitä meteliksi, koska homma kuulusti siltä kuin kellonsoittaja olisi tullut hulluksi. Mitenköhän paikalliset tuohon ovat tottuneet.

Kierrettiin keskustaa ja eniten jäi mieleen paikka nimeltä Schnoor. Siellä kadut olivat kapeita ja täynnä pieniä

...ja kivoja kauppoja

…ja kivoja kauppoja

Luonnonrauhaa keskellä kaupunkia

kauppoja ja kahviloita. Näkemistä olisi varmaan ollut enemmänkin, mutta maksoimme hotellilaskun ja suuntasimme kohti Travemundeä. Keli oli suosiollinen, lämpötila noin 15-19, mutta vesisade kummitteli koko ajan. Säästyimme kuitenkin kastumiselta. Jonkin verran oli tietöitä matkalla, mutta onneksi se ei paljoakaan hidastanut matkan tekoa.

Travemunden rantaraitti on kiva sillä siellä on pitkän matkaa kauppoja ja ravintoloita vaikka kuinka paljon. Ilma oli tosin vähän kolea (vai liekö johtui sunnuntai-illasta) ja ihmisiä ei ollut kovin paljon liikkeellä. Kahvilatkin sulkivat ovensa viimeistään klo 21, joten ajoimme lahden toiselle puolelle odottelemaan laivan tuloa terminaaliin.

Laivajonossa

Nyt olikin lähdössä iso määrä motoristeja ja kaiken näköistä kulkinetta oli liikkellä. Edellämme oli tullut pariskunta kahdella rakennetulla harrikan chopperilla ja heidän kanssaan turistessa aika kului rattoisasti. Jyrkistä oli kuulemma juttu viimeisessä Kopteri lehdessä, joten se pitää lukea. Jyrkin webbisivut: www.mopopoika.com

Laivaan päästiin melko myöhään, mutta onneksi motoristit päästetään ensimmäiseksi, joten odotus ei ollut niin pitkä kuin autoilijoilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *