26.8 Annecy

Sataa sataa ropisee tili-tili-tom. Eli Annecyssä tulee vettä.

Hotellin ovelta. Ei tuonne viiti mennä.

Hotellin ovelta. Ei tuonne viiti mennä.

Katsoin kaikkia löytämiäni sääsivuja ja sadetutkia ja lopputulos oli aina sama; sataa koko päivän ja vasta illemmalla poutaantuu. Huomiseksi lupaa sitten aurinkoista. Ei auta vaikka ajaisi muualle sillä lännestä tulee rintama ja kuivana säilyy vain välimeren rannikko ja sinne on aivan liian pitkä matka.

Siispä matkaaja jää tänne pitämään sadetta kun ei kerran ole kiire mihinkään. Sadekelillä ei ole nautinto ajaa eikä matkakaan taitu kun pitää ajella hissukseen. Pienempiä mutka/alppiteitä olisi voinut tutkia vielä lisää, mutta nyt pitää sitten vähän oikaista suorempaan länteen päin.

Kertoillaanpa vähän Annecy’stä koska kaikki eivät ole varmaan käyneet.

Annecy’stä on sanottu että se on alppien Venetsia ja sen vanhakaupunki on yksi kuvatuimpia Ranskassa (vanhakaupunki on sen verran iso että siellä tuppasi vielä yhden illan tutkimuskävelyn jälkeenkin eksymään). Annecy’a halkovat useat vuolaasti virtaavat kanavat, jotka on reunustettu ravintoloilla ja kahviloilla. Kanavat virtaavat kohtuullisen suureen Lac d’Annecy -järveen. Yhtymäkohdassa on iso puisto jossa kauniilla ilmalla oli paljon porukkaa päivää viettämässä.

Annecy’stä on useita kirkkoja, linna mäen päällä, ainakin yksi ostoskeskus sekä paljon kalliita merkkiliikkeitä. Asukkaita on 50 000, mutta sen lisäksi runsas määrä turisteja joita riittää joka kujalle ja kahvilaan. Oikein mukava kaupunki turistille ja nähtävää riittää useaksi päiväksi. Ainakin jos ei sada.

Pont des Amours. Sillalla oli lukuisia pareja ja kaikilla tuntui olevan iPhonet kourassa jolla sitten kuvailivat. Yhdelläkin parilla oli kyltti vastanaineet. Heistä piti sitten (ainutlaatuisesta tilaisuudesta) ottaa sellaisella kännyllä kuva. Tuloksena oli huonossa valossa tuhruinen harmaa kuva. Olisi tehnyt mieli sanoa "luki kännykuva ja luki oikealla kameralla otettu kuva".

Pont des Amours. Sillalla oli lukuisia pareja ja kaikilla tuntui olevan iPhonet kourassa jolla sitten kuvailivat. Yhdelläkin parilla oli kyltti vastanaineet. Heidän ainutlaatuisesta tilaisuudestaan piti sitten ottaa heidän kännykällään kuva. Tuloksena oli huonossa valossa todella tuhruinen harmaa kuva. Olisi tehnyt mieli sanoa “luki kännykuva ja luki oikealla kameralla otettu kuva”.

Kävin vähän ympäristössä sontikan kanssa kävelemässä ja syömässä. Illemmalla sade jo loppuikin niinkuin olivat luvanneet. Tuollainen leppoisa välipäivä.

 

One thought on “26.8 Annecy

  1. Hei reissumies!

    Jos yhtään lohduttaa, niin täällä Kerkkoossakin sataa. Toivottelemme sinne parempia kelejä – täällä selkenee vasta loppuviikosta kunnolla.

    Hyvää välipäivää – joutanetko kirjoittelemaan vaikka paikkakunnan kuppiloiden tarjonnasta – tuo Annecy kun on ihan tuntematon paikka jo nimeltäänkin.

    t. Kata & Uti

Leave a Reply