27.8 Annecy – Sommieres

Liikkeelle pääsin klo 7.45. Ilma oli tänä aamuna taas hieno ja näin aamusta 15 astetta lämmintä. Kiva päästä taas liikkeelle. Oli luvassa motariajoa noin 400 kilsaa, jonka kohteeksi olin päättänyt kylän nimeltä Sommieres.

Matka joutui hyvin ja lämpö nousi ollen perillä jo +30. Osittain kyllä senkin takia että lähtiessä Annecystä merenpinnan tasolle. Kadut pienenivät ja loppumatkasta mentiin jo pientä tärisevää mukulakivikujaa kunnes navi sanoi kahdentoista aikaan että ollaan perillä. Katsoin vasemmalle ja kas, siinähän se kyltti olikin: “Sommieres Office de Tourisme”. Oikealla puolella virtasi rauhaisa joki ja vasemmalla puolella oli se ohviisi tosi vanhannäköisessä talossa. Joen varrella oli vanhoja lehtipuita joiden siimeksessä istuskeli ihmisiä aikaa kuluttamassa. Mukava ja rauhaisa tunnelma vaikka yksin en ollut tässäkään paikassa (=turisteja).

Vieressä virtaavassa joessa oli erittäin kirkasta vettä.

Vieressä virtaavassa joessa oli erittäin kirkasta vettä.

Täti turistiohviisissa sanoi että “kun tämä meidän kylä on tällainen niin ei ole sellaista hotellia että saisi moottoripyörän suojaan”. Selvisihän se myöhemmin syykin; Sommieres koostuu kapeista keskiaikaisista kujista, joissa ei voinut ajaa moottoripelillä. Antoi sitten osoitteen viereiseen kylään (Villevieille), joka on kuulemma ihan lähellä.

Jatkoin mukulakivikadulla ajoa ylämäkeen ja päädyin isolla kauko-ohjatulla rautaportilla suojattuun omakotitalotyyppiseen taloon. Vähän piti korttelin ympäri ajella että pääsin takakautta sisään kyselemään että onko oikea paikka (rautaportti oli tiukasti lukossa). Oikeahan se oli. Kiva mesta, jossa oli pieni uima-allas, kissa ja lempeä susikoira. Mukava parin huoneen B&B, mutta edellytti kulkupeliä jos ei halunnut kiivetä paria kilsaa kuumassa ylämäkeen.

Hotelli-Sommieres2

Minun huoneen ovi on tuossa altaan takana. On oma olohuone sekä viinikellarin oloinen tyylikkäästi sisustettu makuuhuone.

Illalla on kylällä markkinat joita emäntä suositteli ja kysyi sitten milloin halusin aamiaista. Hävisi sitten tyttärensä kanssa autolla pois ja sanoi että laita portti kiinni kun lähdet. Koko talon ovet olivat avoinna eikä hän tiennyt edes minun nimeäni. Luottavaisia ovat täkäläiset vaikka onkin tuo rautaportti.

Poliisi jo sulkikin katuja kun kävin kylillä haukkaamassa lounasta. Kovasti oli tiukan näköisiä kieltokylttejä. Hondakin oli kaupunginportin vieressä kielletyllä alueella, joten kysyin poliisisedältä että saakohan sitä tuossa olla. Meillä ei ollut yhteistä kieltä, mutta sanoi kuitenkin “Moto okay”. Taas olin kiitollinen kulkupelin valinnasta, koska varsinaisia parkkipaikkoja ei liiemmin ollut.

Kylän kujat olivat tosi kapeita. Tämä oli aukio jossa lounastin.

Kylän kujat olivat tosi kapeita. Tämä oli aukio jossa lounastin.

Illalla kävin sitten kylillä murkinoimassa ja kiertämässä vanhaa kaupunkia. Markkinatavaraa oli kaikki kujat väärällään ja ihmisiä riitti kylän täydeltä!

One thought on “27.8 Annecy – Sommieres

Leave a Reply