28.8 Sommieres – Saint-Cyprien

Aamu valkeni aurinkoisena ja luvassa oli 30:n lämpötiloja. Mietin miten viettää päivä ennen kuin ajelen Eijaa vastaan Barcelonaan. Päätin että ajan lähelle Barcelonaa ja vietän aikaa jossain biitsipaikassa ison suurkaupungin sijaan. Siitä olisi sitten hyvä päräyttää Eijaa hakemaan lentokentältä.

Valitsin kohteeksi Saint-Cyprien aivan Ranskan välimeren rannikon länsikolkassa Pyreneitten juurella. Luin että siellä olisivat rannat kohdallaan ja erityisesti ranskalaiset tykkäävät seudusta. Ranskan välimeren ranta on länsiosaltaan hienoa hiekkaa ja Rivieran puolelta (itäosa) taas karkeampaa pikkukiveä.

Vaikka lähtiessä oli kuumaa niin lämpö putosi kivasti pari astetta kun tulin rannikolle ollen 26. Rannikko on pitkälle sisämaahan hiekkaa ja maasto matalaa. Tästä johtuen lähelle rantaa muodostuu pieniä sisäjärviä ja rannanmyötäinen maakaistale, joka toimii järvien suojana.

Olin reitittänyt navin siten että reitti tuli meren rantaan vähän ennen St Cyprieniä ja ajelin rannan suuntaisesti katsellen pää pyörien maisemia. Biitsiä riitti ja pieniä kyliä sekä joku isompi marinakin jossa oli paatteja huollettavana.

Olin jo puolen päivän aikaan perillä, joten aikaa jäisi mukavasti myös rantalomailuun.

Onkijoita Saint-Cyprien'in kylän rannalla.

Onkijoita Saint-Cyprien’in kylän rannalla.

Pistin pyörän parkkiin St Cyprienin rannalla olevan turisti-infon eteen ja marssin sisään. Aah ilmastoitu paikka! Kyselin sopivia yöpaikkoja ja päädyin sellaiseen all-inclusive resorttiin vähän kylän ulkopuolella. Hotelli oli hyvätasoinen; kaksi uima-allasta, rantabaari, hieno hiekkaranta ja suojaisa pysäköintipaikka Hondalle. Eikä ollut kovin kalliskaan. Täällä on kiva huilailla vaihteeksi kylähulinan ulkopuolella ja viettää välillä perus rantalomaa. Hotelli on nimeltään Hotel La Laguna.

Matkaa hotskista kylälle on pari-kolme kilsaa, mutta ei haittaa sillä tullessa otin sieltä jo pari kuvaa, joten se on jo nähty. Ihan kiva, mutta aika samanlainen kuin muutkin rantapaikat. Taidan ottaa lunkisti ja oleilla vain resortissa kuten turistin kuuluukin. Hotellin vierestä menee joenomainen lahdenpuokama sisämaahan, joka on reunustettu napakalla laiturilla, jossa on paatteja parkissa. Näkemistä riittää siis täälläkin.

Hiekkaranta hotellin edustalla.

Hiekkaranta hotellin edustalla.

Hotellissa on kaksi uima-allasta.

Hotellissa on kaksi uima-allasta.

Sitten vain pulikoimaan mereen ja uima-altaaseen!

Leave a Reply