13.8 Imatra-Hki

Liimasin maskotiksi Nakke Nakuttajasta tutun maantiekiitäjän (RoadRunner) kuvan.

Liimasin maskotiksi Nakke Nakuttajasta tutun maantiekiitäjän (RoadRunner) kuvan.

Eija otti pihalla lähtökuvan.

Eija otti pihalla lähtökuvan.

Satamassa sanoivat että olisi hyvä olla klo 15 kun ottavat moottoripyörät ekana laivaan. Lisäksi olin ajatellut jättää joitakin lämpimiä vaatteita Vuosaaressa olevaan Rantapuistohotelliin. Joskus voi nimittäin elokuun lopussa olla Suomessa paluumatkalla alle kymmenen astetta joten varustus pitää olla aivan toinen kuin keskieuroopan helteissä. Hommasin poisheitettävän kassin johon pakkasin kerraston itselle ja Eijalle.

Liikkeelle pääsin varttia vaille 11. Vähän oli sadellut mutta onneksi lähtiessä kirkastui sopivasti. Lämpötila oli mukavat 20 astetta joten oli oikein hyvä ajella. Jäi jopa sopivasti aikaa käydä Utissa kahvilla. Tankatessa huomasin että jäähdytysnesteen paisuntasäiliön täyttötulppa oli unohtunut auki. Onneksi se ei haittaa koska säiliö ei ole paineellinen ja kaikki nesteetkin olivat näemmä vielä tallella.

Rantapuistohotellin respaan jätin paluumatkalle lämpimiä vaatteita.

Rantapuistohotellin respaan jätin paluumatkalle lämpimiä vaatteita.

Kahden maissa olin hotellilla ja jätin kassin respaan. Sanoivat että kyllä se sieltä löytyy kun laittoivat oikein tietokoneeseen ylös. Olihan kassissa myös kunnon lappu milloin noudan niin eiköhän se sieltä palatessa löydy.

Hotellilta ajelin rantaa pitkin satamaan. Onpahan hieno paikka tuo Vuosaaren ranta (taitaa olla nimeltään Aurinkolahti). Komea rantabulevardi, uusia taloja ja hieno marina. Kyllä tuolla kelpaisi asua. Laivalla sain myöhemmin kuulla että paikalliset vierastavat tuota aluetta koska vieressä on ulkolaisia täynnä oleva kaupungin vuokra-asuntoalue ja rautatielle on matkaa.

Kun ajoin sataman portista sisään 14.45 niin sanoivat että kohta ottavatkin jo laivaan. Ajoin Hondan parkkiin yhden itävaltalaisen pyörän taakse (ei tuntunut ainakaan vielä olevan muita moottoripyöriä). Pyörä jalalle ja kypärä pois. Nii’in siinä se virhe juuri olikin. Olisi pitänyt laittaa pyörä jalalle, silmälasit pois ja sitten kypärä pois. Nyt irtosi hengettömistä laseista nenäkappale ja piti ottaa varalasit käyttöön. No eiköhän ne saa korjattua kun vain liimaus irtosi. Hoh, hoijaa noitten lasien kanssa kun ovat jo toistamiseen rikki. Tosin ihan oma vika molemmilla kerroilla.

Ottivatkin heti laivaan joten ajoitus oli oikein hyvä. Minulla oli miespaikka hytissä, mutta ei tuntunut muita tulevan, joten sain ihan oman hytin. Laiva lähti vähän etuajassa eli 16.50. Illallinen olisi 18.30 ja oli näemmä viinit ja kaljat ilmaisia. Hyvä diili.

Leave a Reply