15.8 Lübeck – Tonenburg

Aamu valkeni lämpimänä, kosteana ja hiljaisena. Eli jo kahdeksalta oli 22 astetta ja hyvin kostean oloista mutta kuitenkaan satanut. Kylä uinui hiljaisena, ainoastaan kauempana oleva päätie antoi vähän ääntä. Ajattelin käydä kyselemässä paikallisissa optikkoliikkeissä saisivatko korjattua rikki menneet lasit. Viivyttelin liikkeellelähtöä koska putiikit avautuisivat lauantaina yhdeksältä. No eihän siitä projektista mitään tullut. Kävin kolmessa, mutta kukaan ei pystynyt laseja korjaamaan, koska heillä oli ihan omat merkit.

Kympiltä kyllästyin ja suuntasin Hannoverin pohjoispuolella olevaan Saksan tankkimuseoon. Lähtiessä piti vähän tehdä harjoituskurveja kun navi ei millään halunnut ymmärtää että nopein motarin liittymä oli remontissa ja pitäisi valita joku toinen. Oli mukava saada vähän matkantekoon vauhtia kun lämmöt pyörivät 26:ssa ja oli hyvin kosteaa.

Oli muuten tankkimuseossa paljon tankkeja.

Oli muuten tankkimuseossa paljon tankkeja.

No löytyihän se baana viimein ja parin tunnin päästä olin ihmettelemässä tankkeja. Ja niitähän oli. Monta hallia ja arviolta ehkä 50 kpl. Oikea tankkifanaatikon unelma.

No tunnin verran niitä siellä ihmettelin ja kerroin navilla että seuraavaksi pitäisi päästä Kasselin pohjoispuolella olevaan Tonenburg -nimiseen kesäisin auki olevaan biker hotelli/ravintolaan. Lisäksi niin ettei mentäisi motaria vaan pitkin nummia Cellen kautta. Paikalliset mainostavat että se on Saksan kaunein kaupunki. Yövyttiin Cellessä Eijan kanssa vuonna 2009 Ducati Monsterilla ja ihan nätti pikkukaupunki se muistaakseni oli.

Olipahan mukava ajella välistä lehtipuiden reunustamaa maalaistietä. Tosin pikkukyliä oli vähän väliä mikä toi toisaalta vaihtelua . Kahden aikaan mietin että pitäisi varmaan haukata jotain. No ehkä Cellestä löytyisi jotain ja pistin pyörän parkkiin Cellen keskusaukion viereen. Kaikki kokit olivat tietysti keskipäivän jälkeen tauolla, mutta sain sentään syödyksi.

Liikkeelle lähtiessä ajattelin tarkistaa pyörän vieressä olevan optikkoliikkeen. No siellä saivatkin lasit korjattua kun valikoimassa oli samanmerkkisiä, joten oli varaosia.

Tonenburgiin saavuin klo 17.30. Ajattelin että löytyyköhän huonetta, kun meni vähän pidempään ja oli lauantai-ilta. No sain sentään viimeisen huoneen vaikka olikin kuuma ullakkokämppä jossa ei ollut ikkunoita. Tonenburg oli täynnä motoristeja ja illalla grillasivat ulkogrillillä joten oli hyvä meininki.

Suosittu paikka.

Suosittu paikka.

Tonenburg - täältä löytyisi taidemaalarille paljon aiheita.

Tonenburg – täältä löytyisi taidemaalarille paljon aiheita.

Illalla oli barbeque -bileet.

Illalla oli barbeque -bileet.

Leave a Reply