19.8 Bamberg – München

Bambergissa oli aamulla paksu sumu.

Bambergissa oli aamulla paksu sumu.

Tutkin pitkään säätietoja ja näyttää siltä että pohjoissaksassa sataa ja samoin Münchenin eteläpuolella. Seuraavana päivänä pitäisi olla kirkkaammat kelit. Ens’alkuun päätin tutkia vähän Frankonian vuoristoa (en tiedä on käännös oikea, mutta saksaksi se on Fränkische Alp). Sen keskellä on suosittu ravintola nimeltään Meyer Kathi Brauerei. Siispä sinne.

Bambergin linna oli korkean mäen päällä, josta oli hyvät näkymät.

Bambergin linna oli korkean mäen päällä, josta oli hyvät näkymät.

Aluksi kävin pyörähtämässä kukkulan laella Bambergin linnaa katsomassa. Se oli hyvässä kunnossa, mutten jaksanut kuitenkaan linnasta enempää siitä kiinnostua, vaan mutkatiet houkuttelivat jatkamaan matkaa.

Frankonian vuoristotiellä oli kiva päästellä.

Frankonian vuoristotiellä oli kiva päästellä.

Tiestö oli hyväpintaista maalaistietä, jota oli mukava päästellä. Vähän suunnistusta hankaloitti kun oli jokunen pätkä suljettu tietöiden takia ja piti löytää kiertotie. Navia kun en saanut heti uskomaan että sen pitäisi nyt vaan etsiä toinen reitti.

Meyer Kathi Brauerei -panimoravintolassa oli aika hiljaista.

Meyer Kathi Brauerei -panimoravintolassa oli aika hiljaista.

Panimoravintola oli keskellä maaseutua, ja puitteet olivat sellaiset että siellä järjestetään varmaan joskus tosi isoja juhlia (oli kuvan ravintolan lisäksi myös iso telttaravintola). Nyt oli vielä aikaista eikä vissiin ollut muutenkaan paras päivä sillä paikalla ei ollut montaakaan moottoripyöräilijää. Söin vähän bratwurstia ja hapankaalia ja jatkoin matkaa.

Aikani ajeltuani maaseututeitä siirryin autobaanalle ja suunnistin seuraavaksi yöksi Müncheniin. Baana sinne on hyvä ja paikoin todella suora. Onneksi en ollut tulossa toiseen suuntaan sillä yhdessä kohdassa oli noin 30 km kävelyvauhtia etenevä jono.

Hotellin varasin matkalla keskustan ulkopuolelta; München City Ost. Se on vasta avattu tänä kesänä, joten on ihan uusi ja moderni ja kaikki toimi hienosti. Keskustaan oli matkaa, mutta raitiovaunulla sinne pääsisi kätevästi. Testasin toimivuutta kun kävin keskustassa syömässä yhdet pastat. Mukava oli kuitenkin palata keskustasta  takaisin rauhalliseen hotelliin.

Leave a Reply