21.8 Altenmarkt im Pongau – Waidhofen an der Ybbs

Aamulla on vielä usvaa näillä korkeuksilla. Toivottavasti tuosta selkenee.

Aamulla on vielä usvaa näillä korkeuksilla. Toivottavasti tuosta selkenee.

Aamu alkoi harmaana ja pilvet roikkuivat vuorten välissä. Ajattelin siitä huolimatta lähteä vuorille ja ajaa yhden lähellä olevan helpon passon ja katsella muutenkin vähän ympäristön vuoria. Lupasi kuitenkin melko hyviä kelejä. Siispä suunnistin etelään Tauernpass‘lle.

Se oli juuri sellainen josta pidän; kohtuuloivia mutkia eikä kovin korkealla ja reilu kaksikaistainen tie. Hyvä päästellä. Lämpötila pyöri 14-16 asteessa ja kävi jo mielessä että pitäisiköhän vaatteita lisätä. Kerrankin olin tyytyväinen kun liikennevaloissa seisoessa koneen flekti käynnistyessään työnsi kuumaa ilmaa jaloille.

Passon jälkeen käännyin länteen ja söin lounasta Leoben‘ssä. Aika tylsännäköinen kaupunki ja lounasravintolakin oli vain yhden marketin yhteydessä. Intoa ajeluun kuitenkin vielä piisasi joten käännyin pohjoiseen lupaavan näköiselle tielle. Ilman lämpötila pyöri jo lähellä kahtakymppiä joten meno maistui.

Ajattelin yöpyä paikassa nimeltä Waidhofen an der Ybbs . Wikipedian mukaan siellä oli 2011 palautettu Hitlerille kunniakansalaisuusoikeudet. Pitihän sellainen paikka käydä tutkimassa. Tie oli hyväpintainen ja sopivasti mutkainen. Tiesin että olin oikeassa paikassa koska moottoripyöriä tuli vastaan yhtä paljon kuin autojakin.

Waidhofen an der Ybbs. Ensinäkymä kun saavuin kaupunkiin.

Waidhofen an der Ybbs. Ensinäkymä kun saavuin kaupunkiin.

Hotellin olin katsonut valmiiksi eli suunnistin Hotel Moshammer‘iin. Booking.com’n mukaan se oli kohtuuhintainen. En kuitenkaan tehnyt vielä varausta, mikä osoittautui hyväksi sillä hinta oli 10 euroa halvempi paikan päällä. Hotellissa oli käyttämättömän hotellin hyvin tunkkainen haju (vaihdoin jopa huonetta, mutta ei auttanut). Ikkunat oli pidettävä täysin auki. Henkilökunnalla oli tyypilliset kansallispuvut päällä (ja niitä tunnuttiin muutenkin käytettävän ainakin juhlatilaisuuksissa, koska näyteikkunoissakin oli kattava valikoima).

Upeat maisemat kun laskeuduin alas joelle. Olisipa vielä auringonpaiste.

Upeat maisemat kun laskeuduin alas joelle. Olisipa vielä auringonpaiste.

Kun tein iltakävelyn niin huomasin että jokimaisema oli erikoisen kaunis. Harmi että aurinko ei paistanut niin olisi saanut parempia kuvia.

Leave a Reply