22.8 Waidhofen an der Ybbs – Wien

Koska olin jo lähellä Wieniä soittelin Eijalle että menenkin jo tänään Wieniin eikä vasta huomenna kuten alunperin oli puhetta. Aamu valkeni ensimmäistä kertaa aurinkoisena, joten Eija taitaa tuoda sen aurinkoisen ilman Suomesta tänne. On nimittäin luvattu samanlaista myös jatkossa.

Tätä kapeaa tietä navi ohjeisti. Olisi saanut ajaa satasta.

Tätä kapeaa tietä navi ohjeisti. Olisi saanut ajaa satasta.

Pistin naviin että vie Wieniin ja katsoin että ensin mennään paikallistietä ja loppu motaria. Mentiin pientä maalaisteitä kukkuloiden huipulla ja näkymiä piisasi. Kyllä  täällä peltoaukeaa riittää ja lanta haisee. Hienot on maisemat. Vähän ihmettelin että onkohan tämä todella se nopein reitti. Asiaan vaikutti varmaan se että mokomaa maalaistietä olisi saanut ajaa satasta.

Aika upeaa maalaismaisemaa. Ainakin heinänniittoa riittää.

Aika upeaa maalaismaisemaa. Ainakin heinänniittoa riittää.

Kuvailin tämän tästä ja salaa haaveilin että tästä voisi saada hienon taustakuvan työkoneeseen talveksi.

Loppuosa motarilla menikin sitten jo rutiinilla. Ei tuullut ja liikenne oli kohtuullista, joten päästelin menemään 150-170 nopeuksia ja matka joutui. Lämpötila oli matkalla 22, mutta nousi Wieniin tultaessa jo 26:een. Olin ilmoittanut Eijalle että tulen hotellille klo 13 ja olin perillä kahta vaille. Aika hyvin arvioitu. Hotelli oli tällä kertaa Holiday Inn Vienna City. Huone oli pieni, mutta muuten ok paikka ja hyvä ilmastointi. Eija oli tullut sinne  monen mutkan kautta jo aamupäivällä (eli ensin junalla Imatra-Hki, sitten lentäen Hki-Riika, jossa yötä lentokentällä ja sieltä aamukoneella Wieniin).

Eija tuli lentäen Wieniin. Taustalla joku Wienin oopperatalo.

Eija tuli lentäen Wieniin. Taustalla joku Wienin oopperatalo.

Mentiin Eijan kanssa ihmettelemään kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Käytiin jopa taidenäyttelyssä katsomassa Picassoa, Kandinskia, Matissea, Miroa ja Monet’a. Ei nyt ollu niin ihmeellisiä kuin olisi luullut.

Leave a Reply