24.8 České Budějovice – Dresden (DE)

Aamulla päätettiin seuraavaksi kohteeksi Dresden. Kumpikaan ei ole siellä käynyt ja onhan se kuitenkin itäisen Saksan kulttuurikaupunki, jossa on 500 tuhatta asukasta, joten sinne sitten.

Honda saatiin hissillä parkkihallista pois ja laitettiin kone taas käyntiin. Lämpötila oli aamulla kahdessa kympissä ja enteili lämmintä päivää. Edessä oli noin kolmen ja puolen tunnin ajomatka. Aluksi mentiin motaria, mutta sitten oli taas tuttu kaasua, kylä, kaasua -rytmi. Tsekeissä on vähän rankempaa ajaa kuin Itävallassa, sillä muutoksista ja huoltoasemista yms. ei tiedoteta kovin paljon etukäteen.

Syötiin sämpylät ja kahvit yhdellä huoltiksella ja ajattelin että pysähdytään sitten seuraavan kerran vasta Saksan puolella. Sikäli huono päätös että pysähdyspaikkoja ei niin vain löytynytkään joten tuli ajettua sitten yhtä soittoa Dresdeniin asti. Oli vähän liian pitkä ja -veteinen osuus (varsinkin kun istut takana).

Maisema muuttui Saksan puolella tasamaastosta  mäkiseksi ja käytiin välillä yli 500:ssa metrissä. Aluetta kutsutaan Saksin Sveitsiksi.

Kovasti kapeita ja pitkiä olivat nuo jokilaivat.

Kovasti kapeita ja pitkiä olivat Dresdenissä nuo jokilaivat.

Perille saavuttiin jotain puoli kolme hotelli Park Inn Dresden:iin. Hotelli oli n. 20 min kävelymatkan päässä keskustasta. Ilmastointi siellä vain puhalsi ilmaa, mutta ei viilentänyt yhtään, muuten paikka oli ok. Majoittumisen ja pakollisen reissukaljan jälkeen marssittiin syömään keskustaan joen vartta, joka oli ihan hyvä lenkki satulassa istumisen jälkeen.

Oli punaisen armeijakunnan (tai jotain) mielenosoitus ulkomaalaisia vastaan. Onneksi näytti sujuvan rauhallisesti. Jossain protestoitiin myös läntisen saksan ja eu määräysvaltaa vastaan.

Oli punaisen armeijakunnan (tai jotain) mielenosoitus ulkomaalaisia vastaan. Onneksi näytti sujuvan rauhallisesti. Jossain protestoitiin myös läntisen saksan ja eu:n määräysvaltaa vastaan.

Keskustassa oli mielenosoitus ulkomaalaisia vastaan. Onneksi melko rauhallista meininkiä.

Vanhat rakennukset ovat aika mustia. Liekö nokisia?

Vanhat rakennukset ovat aika mustia.

Paljon oli vanhoja rakennuksia, mutta lähes kaikki olivat melko likaisen näköisiä. Liekö nokisen ilman aikaansaamaa vai mitä.

Dresdenissä Elben yli johtaa monta siltaa. Vähän kuin Prahassa.

Dresdenissä Elben yli johtaa monta siltaa. Vähän kuin Prahassa.

Leave a Reply