27.8 Berliini – Schwerin

Eija löysi Berliinistä Michael Kors -kaupan, johon oli ihan pakko päästä.

Eija löysi Berliinistä Michael Kors -kaupan, johon oli ihan pakko päästä.

Oli edessä viimeinen täysi päivä ennen seuraavan päivän siirtymistä lauttaterminaaliin. Berliini on tullut katsottua. Ainoastaan Michael Kors kauppa oli illalla jo kiinni joten suunnistettiin aamulla ensimmäiseksi sinne ennen matkan jatkumista. Eija selvisi sieltä pois onneksi aika pienin vaurioin; ainostaan uusi luottokorttikotelo jäi mukaan.

Aamulla ajateltiin että nyt tarvitaan jo joku vähän pienempi paikka, joten suunnistettiin Schweriniin. Oli sielläkin satatuhatta asukasta, mutta ei sentään kolmea ja puolta miljoonaa. Alunperin oli pidetty mahdollisena käyntipaikkana Rügenin saarta (rantalomakohde), mutta kun melko varmasti sataa, niin muutettiin kohteeksi Schwerin.

Sadetutka varoitti että loppupäässä alkaa sataa ja vedettiinkin haalarit matkalla niskaan kun rupesi ropsahtelemaan. Onneksi se oli väärä hälytys ja selvittiin perille asti ilman kunnon sadetta. Kun majoituttiin Hotel Niederländischer Hof:iin niin alkoi heti sataa eli ajoitus osui aika hyvin kohdalleen. Hieno hotelli jossa oli oma parkkipaikka veräjän takana; hyvä valinta, joskin ei kuumana päivänä sillä siellä ei ole ilmastointia muuta kuin ikkunan avaamalla. Vanha viktoriaaninen sisustus, mutta puhtaan oloinen. Huoneessa oli tosin ikkuna auki koko ajan.

Kun suurin sade hellitti niin marssittiin viereiseen keskustaan (aika lähellä) murkinalle. Eija oli katsonut valmiiksi ravintolan, joten ei tarvinnut niin paljon arpoa paikkaa. Saksassa on hyvässäkin ravintolassa tarpeeksi isot annokset, joten taas lähdettiin pois hyvin syöneenä. Suomessa kun tuntuu siltä että mitä pienempi annos, sitä hienompi paikka.

Viinijuhlilla oli teltta täynnä porukkaa vaikka oli vasta torstai-ilta ja satoi.

Viinijuhlilla oli teltta täynnä porukkaa vaikka oli vasta torstai-ilta ja satoi.

Schwerinissa oli viinifestivaalit jotka kestävät koko viikonlopun. Tällaisia on lähes joka kylässä joskus ja nyt satuttiin Schwerinin juhlille. Keskusaukiolle oli pystytetty monta telttaa ja viinintuottajat myivät niissä tuotteitaan. Isossa teltassa soittaa humppabändi ja porukalla on tunnelma katossa.

Sade ei haitannut (ainakaan paikallisten) juhlintaa.

Sade ei haitannut (ainakaan paikallisten) juhlintaa.

Ei edes sade ja torstai-ilta ollut rajoittanut osallistujamäärää vaan teltat olivat aika täynnä. Minä en kuitenkaan jaksanut ruuan päälle siellä pitkään seisoskella joten suunnistettiin takaisin hotellille.

Hotellissamme oli hieno konjakkihuone.

Hotellissamme oli hieno konjakkihuone.

Illalla nautittiin hotellissa vielä pienet, koska siellä oli niin hieno kirjastotila. Eihän sitä nyt muuten.

Leave a Reply