12.8 Kolari-Narvik (N)

Yö junassa meni hyvin vaikka uni olikin vähän katkonaista. Aamiainen jäi syömättä sillä junan ravintolanpitäjä oli sairastunut. Onneksi olin ottanut mukaan pähkinöitä ja pari banaania. Juna tuli perille Kolariin 8:50 ja jo 20 min myöhemmin olin Ducatin selässä valmiina matkaan. Lämpötila oli 16 ja pilvistä joten oli erinomaiset olosuhteet moottoripyörämatkailulle. Matkaa Narvikkiin oli 450 km ja ajattelin pitää Kiirunassa lounasbreikin koska se oli jotakuinkin puolessa välissä. Ei muuta kuin matkaan.

Kiirunaan mennessä tie oli tylsää eikä muita liikkujia paljon näkynyt.

Meno Kiirunaan oli yksitoikkoinen; ajelin lähes yksin melko suoraa tietä jota reunustivat suot ja matalakasvuiset koivut. Ei ollut mäkiä ei vaaroja. Pari kyläntapaista sattui matkalle ja ajattelin että mitenkähän nuokin asukkaat ovat päättäneet muuttaa tänne. Kiirunan jälkeen maisema kuitenkin muuttui. Outo havainto oli se että yli puolet paikannimistä oli suomenkielisiä.

Kiirunan jälkeen oli paljon kauniita kirkasvetisiä jokia.

Upeaa Lapin jänkhää.

Oli vaaroja, kitukasvuisia koivuja ja kirkasvetisiä puroja ja koskia. Kaiken kukkuraksi aurinkokin paistoi. Upeata lapin maisemaa! Katsoin navia ja korkeus oli noin 650 metriä.

Matkalla sattui mielenkiintoinen tapahtuma. Huomasin että edessä oli joku liikenneruuhka keskellä korpea kun muutama asuntoauto ja pari muuta autoa oli pysähtynyt. Sitten näin syyn; parikymmentä poroa seisoi keskellä tietä eikä liikkunut mihinkään. Minä sitten tietysti ohitin autot. Ajoin porojen viereen ja päästin pakoputkesta muutaman Ducatin karjahduksen. Kyllä tuli poroihin liikettä ja päästiin taas jatkamaan.

Norjan rajalla alkoi sitten tihutella vettä ja jouduin laittamaan sadehaalarin. Rajan jälkeen maisema muuttui vieläkin mielenkiintoisemmaksi.

Norjan puolella oli paljon pikku lampia ja pieniä mökkejä.

Maisema oli hyvin kallioista ja joka kolossa tuntui olevan pikku lampi tai joki. Lampien rannoilla ja mäkien päällä oli pieniä harmaita mökkejä, joissa oli mustat ikkunanpielet. Samaten punainen mökki tuntui olevan suosiossa. Harmi ettei aurinko paistanut, olisi saanut hienoja kuvia.

Narvik’iin saapuessa sain heittää sadehaalarin pois ja aurinko tuli esiin. Hotellin olin jo varannut valmiiksi Scandic‘sta.

Leave a Reply