19.8 S.M.d.Castrozza – Lienz(A)

Passopäivä. Aamulla herätessä oli vain 8 astetta, joten hetken mietittiin että pitäisiköhän sitä laittaa vähän enemmän päälle kun vielä noustaan korkeammalle. Aurinko noustessaan kuitenkin paransi tilannetta. Eijalla oli takana kuulemma hieman kylmä. Sinne kun ei Ducatin kone hönkäile niin paljon lämpöä jyrkkiä passoja ylös noustessa.

Heti alkuun hotellilta lähtiessä oli Passo Rolle. Korkeus 1984 m.

Selvitettiin kolme passoa; Passo Rolle, Passo Valles ja Passo Giau.

Passo Giaulle nousu vaati 29 neulansilmämutkaa. Yläasema oli suosittu paikka ja parkkipaikalla ruuhkaa. Korkeus 2236 m.

Giaun maisemaa. Kuva latistaa mutta hienoa oli.

Giaun huiputus vaati 29 neulansilmämutkaa. Kyllä piti olla tarkkana että hitaassa vauhdissa sai pyörän pidettyä kontrollissa. Eniten ihmetystä herättää edelleen nuo ylämäkipyöräilijät. Ensin tahkotaan hiipimisvauhtia pari tuhatta metriä ylöspäin ja sitten lasketellaan täyttä vauhtia alaspäin, huh huh.

Passojen jälkeen laskeuduttiin edellisen yön lähes kahdesta tonnista kuuteen sataan metriin Lienziin. Lämmöt nousivat 10 astetta eli taas oli helteiset 30. Rajalla jouduttiin ostamaan Vignette eli motaritarra koska tultiin Itävallan puolelle. Ei tosin kustantanut kuin viisi euroa.Varattiin samalla pysähdyksellä yöpaikka Hotelli Sonnesta. Ei kovin kaksinen paikka mutta tilava huone ja Ducatin sai omaan talliin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *