23.8 Salzburg – München(D)

Päätimme siirtyä seuraavaksi Müncheniin. Näyttää siltä että perjantaina sataa, joten on mukavampi olla kaksi päivää paikallaan kuin ajaa sateessa Saksaa pitkin poikin. Vaikka oli torstai niin autobaanalla oli kilometrien mittainen ruuhka Saksan ja Itävallan rajalla ja toinen lähellä Müncheniä. Ei ollut kovin mukavaa seisoa ruuhkassa kun lämpötila oli  kolmeakymppiä. No siitä selvittiin ajelemalla varovasti autojonojen välissä yrittäen olla osumatta kenenkään peileihin.

Tähän asti on koko ajan nähty vuoret ainakin toisella puolella, mutta nyt pitää tottua siihen että tätä turvallista ja rauhoittavaa näkyä ei enää ole.

Yhden jälkeen oltiin perillä Hotelli Metropolissa. Münchenissä on viikonloppuna kansainvälinen kardiologien kokoontuminen, joten hotellit olivat tiukalla, mikä näkyi tietty hinnoissa. Olin kuitenkin varannut hotellin jo Suomesta lähtiessä ja onneksi ilmastoinnilla, joten ainakin yöpaikka oli varmoissa.

Eija on lähdössä takaisin Suomeen lauantaina ja hän tarvitsee ison kassin johon saa kaikki ajo- ja muut tavarat laitettua. Pienen etsimisen jälkeen se löytyi.

Ainakin nahkahousukulttuurin jatkuvuus on tattu.

Illalla käytiin kaupungilla syöpöttelemässä. Päärautatieasemalta vanhan kaupungin keskustaan johtaa hyvin leveä kilometrin mittainen kävelykatu. On uskomatonta miten paljon kaikenlaisia tallaajia siihen mahtuu.

Ruuan päälle ajateltiin kokeilla riksataksia kun sellaisiakin oli tyrkyllä. Sen verran saatiin selvillä että riksa maksaa 2-3 tonnia ja kuskeina on pääasiassa romanialaisia, moldovialaisia ja joku brasilialainen ja saksalainen.

Romanialainen riksakuski vei meidät takaisin hotellin nurkalle.

Riksat ovat kuskien omia. Ainakin meillä oli oikein mukava kuski, joka ajaa riksaa autokuskihomman sivutyönä. Pysyy kunto hyvänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *