25.8 München – Friedrichshafen

Aamulla käveltiin päärautatieasemalle, joka oli ihan vieressä. Ajateltiin että lentokentälle on parempi mennä paikallisjunalla kuin taksilla koska ei tiedä miten pitkään ruuhkissa pitää seisoa. Saattelin asemalla Eijan matkaan kohti kotisuomea ja palasin hotelliin pakkaamaan omat tavarat laukkuihin.

Katsoin että vähän huonolta sääennuste näyttää, sillä lännestä lähestyy saderintama. Ajattelin ensi käydä katsomassa paikallista Ducati liikettä ja sitten suunnistaa Bodenseen rannalle ihmettelemään Zeppelin -museota. Siellä on monesti tehnyt mieli käydä.

Oma Multistradakin pääsi kaltaistensa joukkoon. Täällä käy Ducatikauppakin ihan eri tavalla kuin Suomessa.

Hienoa nähdä että moottoripyöräkauppa kannattaa jossakin. Suomessa ei ole riittävästi myyntiä että saataisiin Ducatin maahantuonti pystyyn ja Saksassa on oma Ducatikauppa jokaisessa vähänkin suuremmassa kylässä. Münchenissä oli oikein pitkä rivi erilaisia malleja suoraan ostettavaksi. Lisäksi tietty nahkapukua ja kaikenlaista varustetta.

Ei kuitenkaan mitään tarttunut matkaan ja suunnistin baanalle. Vähän lähdön jälkeen aavistelin että kohta kastutaan. Pysähdyin seuraavalle parkkialueelle ja kiskoin talvella ostetun uuden kaksiosaisen haalarin päälle. Sille tuli heti käyttöä ja sadetta riitti koko loppupäivän. Lisäksi aamun 17 asteen lämpötila putosi sateessa jopa 13 asteeseen, joten kahvalämppäritkin tulivat tarpeeseen.

Navi opasti minut kuitenkin nöyrästi Bodenseen rannalla olevaan Zeppelin museoon.

Hindenburgin ja modernin matkustuskoneen kokovertailu. Boeingin jumbo näyttää aika pieneltä.

Oli vaikuttavaa nähdä miten valtavankokoisia ne ovat olleet. Koko toi mukanaan myös suuret tilat. Makuuhytit ja oleskelutilat olivat samantyyppisiä kuin ruotsinlaivassa (ilman kuitenkin niitä hulppeita ravintoloita). Homma vaati myös melkoisen miehistön joten matkustajia oli saman verran kuin miehistöä.

Museon jälkeen mietiskelin että pitäisikö vielä ajaa eteenpäin vai jäisikö tänne. Sade-ennuste kertoi että sataa koko ajan, joten aloin etsimään yöpaikkaa. Se löytyi sitten Ibiksestä kohtuuhinnalla. Kaukana kaikesta, mutta siisti, rauhallinen ja toimiva. Eiköhän tämä ajo sadepäivälle riitä. Nautiskellaan sitten kun on taas kuivaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *