14.8 Bromarv-Helsinki

Yöpaikka oli mielenkiintoinen; Kolme vierasvenesataman rantatorin laidalla olevaa torimyyjien myyntiaittojen yläkertaa on otettu majoituskäyttöön. Idea on hyvä mutta toteutus on jäänyt vähän huonoksi. Aitat ovat niin huteria että jos joku kolmen kämpän asukeista käänsi kylkeä aiheutti se heilahduksen koko rakennukseen. Kaikki äänet kuuluivat läpi ja portat takapihalla olivat liian jyrkät ja kapeat. Hankala kantaa tavaroita huoneeseen ja pitää olla todella varovainen kun keskellä yötä hiipsii niitä pitkin vierasvenesataman vessaan.

Aamulla heräsin sateeseen. Välillä tuli rankasti vettä, välillä paistoi aurinko. Katsoin sadetutkasta että nyt on puolen tunnin aikaikkuna ennen seuraavaa sadekuuroa. Siispä matkaan. 20 ensimmäistä kilometriä oli parasta moottoripyörätietä jota olen Suomessa ajanut. Asfaltti hyväpintainen, mutkat sopivan kiemuraisia sekä nopeusrajoitus kahdeksankymppiä. Harmi että tie oli vielä märkä, joten piti ajella melko varovasti.

Olin varannut yöpymisen Sokos Hotel Helsingistä. Hinta oli edullinen, sijainti hyvä ja pyörän sai maan alla olevaan Kluuvin parkkiin (maksoi kylläkin 34 euroa/vrk). Hissi parkkihalliin on aivan hotellin sisäänkäyntiä vastapäätä.

Matka meni hyvin ja en kastunut vaikka lähellä Helsinkiä muutama pisara tulikin. Vein ensin tavarat huoneeseen ja ajoin pyörän sitten parkkiin. Hotelli on motoristille sikäli hyvä että Ducatin saa aivan hotellin pääoven eteen vaikkakin kävelykadulle. Autolla siihen ei olisi voinut parkkeerata vaan olisi pitänyt raahata tavarat parkkihallista asti. Reitti parkkiin on hieman hankala; pitkä matka tunnelissa ja pitää olla tarkkana että päätyy oikean hissin eteen.

Majoittumisen jälkeen söin vastapäisessä hampurilaisravintolassa ja kävin päälle hörppäämässä Bulevardilla kahvit Cafe Ekberg’ssä. Minusta se on yksi parhaimmista kahviloista Helsingissä. Rauhallinen sijainti lehtipuiden alla ja sopivan herraskainen ilmapiiri. Pientä arjen luksusta.

Kahvila Ekbergin tunnelmaa Bulevardilla.
Budapest leivos maistuu kun katselee ohikäveleviä ihmisiä

Huomenna Uiville venemessuille Lauttasaareen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *