7.8 Jyväskylä-Kristiinankaupunki

Vähän vilutti teltassa ja heräilin aika ajoin joten ajattelin ottaa amusella hieman kuvia koska maisema oli sadunomaisen sumuinen.

Kuuden aikaan oli sumu luonut maisemaan sadunomaisen tunnelman-

Aamulla nukuin pitkään jotta teltan päällinen olisi kuiva pakattavaksi eikä univelkaa jäisi. Oli mukava heräillä ja huomata että taas oli hieno päivä tulossa. Puurot tulille, kamat kasaan ja menoksi.

Suunnistin ensimmäiseksi Tuurin kyläkauppaan joka oli sopivasti matka varrella kun olin valinnut seuraavaksi yöpaikaksi Kristiinankaupungin.

Siinä kun ajelin niin tuli mieleen että on Suomessa paljon metsää ja korpea. Sama tunne oli ollut myös ajettaessani kohti Jyväskylää. Oli tunne että eihän täällä asu ketään. No tulin kumminkin sitten Tuuriin. Paikka olikin sitten jotain ihan muuta kuin olin olettanut.

Tuurin kyläkaupan yksi sisäänkäynneistä.

Ajattelin että sitä voisi verrata johonkin etelän ostoskeskukseen. Ei, se oli pikemminkin paikka jossa olisi pitänyt olla koko päivä. Alueella kulki jopa juna joka esitteli alueen eri toimintoja. Ulkonäkö oli selvästi kopioitu Las Vegasista pylväineen, kultauksineen ja patsaineen.

Kyläkaupan aulassa odotti marmorienkeli.

Aikansa jaksoin ihmetellä ja sitten tökin naviin kohteeksi Kristiinankaupungin. Matkalla alkoi sataa joten pysähdyin ja kaivoin esiin sadehaalarin. No olin sitten ottanut sadehanskoiksi mukaan toisen Eijan hanskan ja toisen oman. Hoh, hoijaa pitää jotakin keksiä tai sitten luottaa ettei sada. Ei taida uskaltaa.

Kristiinankaupunki oli mielenkiintoinen. Iso vanha puutaloa-alue, mutta itse kaupunki jotenkin taantuneen ja vaisun oloinen. Ravintoloita ei ollut juuri ollenkaan sekä venesatamassa ei ollut yhtään yli kuusi metristä venettä vaikka oltiin merenrantakaupungissa. Oli siellä iso laivasatamakin, mutta aivan autio ja tyhjä sekä rakennuksen hylättyjä ja lahoja. Parasta kaupungissa oli hieno uimaranta, jonka kyljessä oli kaunis ja hyvin hoidettu camping -alue. Sieltä löysin sievän ja hyvin varustellun pikkumökin neljällä kympillä.

Kristiinankaupungissa löysin camping alueelta sievän mökin mukavuuksin.

Nyt minulla on oma hiekkaranta, jossa on uimalaituri hyppytornilla. Niin ja miljoona Kanadanhanhea, jotka tosin on onnistuneesti aidattu alueen ulkopuolelle. Saa nähdä jos vaikka menisi aamu-uinnille.

1 thought on “7.8 Jyväskylä-Kristiinankaupunki

  1. Maikki kehui kovasti Kristiinankaupunkia, olivat Penan kanssa käyneet siellä automatkalla. Vissiin hiljentynyt sut takavuosien jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *