Reittisuunnitelma 2016

Hyvin alustava reittisuunnitelma.

Hyvin alustava reittisuunnitelma.

Jippii taas mennään! Nyt olisi semmoinen kutina että (ehkä alkua lukuunottamatta) haluaisin kurvailla enimmäkseen pikkuteillä ja välttää Saksan autobaanaa, joka on tarkoitettu pääasiassa kilometrien nielemiseen. Ihan Pohjois-Saksa on vähän lättänää ja maisemallisesti tylsääkin, joten  ehkä ajelen aluksi kuitenkin sitä kamalaa baanaa vähän aikaa että pääsen etelämmäs. Aikaa on vain vaivaiset kaksi viikkoa, josta osa uhrautuu Itämerelle seilaamiseen, joten tänä vuonna ei mennä kovin etelään. Kilometrejä ei ahnehdita vaan kurvaillaan pikkuteillä ja ihaillaan paikallisia kyliä.

Tutkimatta on vielä Belgian ja Ranskan rajalla oleva Ardennien vuoristoalue, joten siispä sinne.

Minä lähden tuttuun tapaan Helsingistä Travemünden lautalla maanantaina 22.8 (Imatranajojen jälkeen) ja Eija lentää perässä ma 29.8 Brüsseliin jossa treffaillaan. Takaisin kurvaillaan sitten kahteen pekkaan Travemündeen ja tullaan lautalla Suomeen siten että kotimaan kamaralla ollaan ma 5.9.

Varasin eka hotellin jo valmiiksi Lyypekin pikkunäppärästä Hotelli Herrenhoffista. Finnlinesin laiva rantautuu vasta illalla myöhään, joten on hyvä olla yöpaikka valmiina . Tuosta tutusta hotellista on myös mukava startata aamulla, koska se sijaitsee rauhallisella esikaupunkialueella ja melko lähellä etelään suuntautuvaa baanaa.

Nyt on myös uusi hieno pyörä alla. Eikä mikä tahansa kiesi vaan ihan aito Ducati (Ducati Multistrada 1200, -2015). Saa nähdä miten se soveltuu matka-ajoon. On se ainakin ketterämpi käännellä pienemmillä teillä ja mikä tärkeintä pääsee nauttimaan Ducatin murahtelusta. Siitä kun jäi niin hyvät fiilarit silloin vuonna 2009 ettei ole toipunut oikein vieläkään. Tehoakin on niin paljon että piti jo vaihtaa renkaat uusiin ennen reissua. Ducatit syö näemmä kumia kuin meikäpoika aamupuuroa.

Matka siis alkakoon!

Leave a Reply