Reittisuunnitelma 2017

Ensimmäinen alustava reittisuunnitelma.

Seuraava reissu on suunnitteilla Lofooteille Norjaan. Norjaa ovat monet kehuneet ja etenkin Lofootit on kuvauksellisena paikkana houkutellut. Olen myös hieman kyllästynyt viime reissujen kesäisiin helteisiin mannereuroopassa.

Tällä kertaa Eija ei lähde mukaan vaan seikkailen ihan yksinään. Teltan tarvikkeineen otan mukaan mikä antaa joustoa yöpymisille ja ei ole tilankäytön kannaltakaan ongelma koska telttatarvikkeiden säkki mahtuu hyvin poikittain taakse.

Tarkoitus on ensin ajaa Helsinkiin ja hypätä siellä junaan, jolla puksuttelisin yön yli Kolariin. Juna lähtee pe 11.8 klo 18.21. Moottoripyöräpaikkoja ei ole montaa joten varasin sen heti kun vain oli mahdollista huhtikuun lopussa. Varattuun pakettiin kuuluu oma hytti suihkulla, joten olen toivon mukaan virkeänä perillä Kolarissa la aamuna klo 8.48.

Sieltä sitten länteen Ruotsin läpi Narvik’iin joka kuuluu jo Lofootteihin. Kolarista tulee Narvik’iin matkaa 385 km eli ajoaikana 5 tuntia kertoo Google (katsoo nyt viittiikö ajaa putkeen jos vaikka sataa). Lofootteja sitten tutkailisin muutamia päiviä, jonka jälkeen vaikka kolmen tunnin lautalla takaisin mantereelle niin ei tarvitse ajella samaa reittiä takaisin. Vähän Norjan rannikkoa alaspäin ja sitten Oulun korkeudelta takaisin Suomeen. Sieltä sitten fiilisten mukaan ajellen takaisin kotiin. Jos vaikka kävisi Ratteentien museossa Suomussalmella, jossa on tehnyt mieli käydä mutta joka on ollut Imatran vinkkelistä turhan kaukana.

Takaisin kotona viimeistään tiistaina 23.8.
Ajomatkaa tulisi Googlen mukaan 2287 km ja täysiä päiviä 11 pv.

Leave a Reply