8.8.2019 Kristiinankaupunki-Pori

Aamulla oli pilvistä mutta ei satanut. Mökki oli melko kaukana vessarakennuksesta, jonka ikäväkseni huomasin kun kipristelin päästäkseni sinne ennen puuron keittoa.

Keittelin sitten sumpit ja puurot mökissä ja aloin suunnitella seuraavaa yöpaikkaa. Navi vähän kukutteli mutta sain vihdoin syötettyä siihen reitin joka kierteli pitkin meren rantoja ja määränpäänä Pori. Jospa sieltä löytyisi ratkaisu sadehanskaongelmaan olihan se vähän suurempi kaupunki. Olin nimittäin ottanut vahingossa mukaan yhden Eijan sadehanskan ja nyt minulla oli kaksi oikean käden hanskaa, joista toinen oli aivan liian pieni.

Kristiinankaupunki on väkivaltainen paikka.

Lounaalla kävin Merikarvian satamassa (nakkikeittoa). Ei ollut sielläkään kovin isoja veneitä, mutta sentään jokunen kalavene.

Tie oli aika hiljainen kun pöristelin pitkin metsäistä maalaismaisemaa. Sitten huomasin että tuossahan on Yyteri. Nokka sitä kohti.

Kävin pyörähtämässä Yyterin leirintäalueen portilla. Siellä oli joku vastaanottokomitea ja näköjään Honda Gold Wing -motoristien kokoontuminen. Vähän ihmettelivät silmät pyöreina että mikäs tuo on joten käänsin pyörän ympäri. Kävin kuitenkin motoristikuteissa vähän tallomassa Yyterihotellin edustan hiekkarannalla .

Tuolla olisi se kuuluisa piitsi.

Kyllä siellä hiekkaa riittää ja ilmakin oli aurinkoinen.

Yyterissä hiekkaa riittää.

Sitten kohti Porin keskustaa.

Tien päässä oli tosi musta pilvi ja ajoin suoraan sitä kohti. Matkaa ei ollut kuin parikymmentä minuuttia joten ajattelin että jos sataa niin ei se nyt enää haittaa. No sittenhän se sade alkoi. Sade oli oikein päässyt Iltasanomien sivuille otsikolla “Ukkonen moukaroi Poria. Hurja sadekertymä tunnissa, autot jumissa tulvivissa alikulkutunneleissa”. Vettä tuli 35 milliä tunnissa, joten kastuin aika hyvin ennenkuin pääsin perille.

Majoituksen olin varannut onneksi valmiiksi Hostel Riveristä. Osoittautui mukavaksi paikaksi. Oli vielä 90-luvun alkuun asti ollut teurastamon konttorina. Tiloja oli pyritty säilyttämään alkuperäisenä, joka näkyi esim. huoneiden nimissä. Minä sain piharakennuksesta ihan oman remontoidun yksiön jossa oli täydellinen keittiö ja suihkutilat. Aika hyvin viidelläkymmenellä ekellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *