9.8 Pori-Kustavi

Hyvin nukutti teurastamossa. Ei ollut kaikki varusteet kuivuneet yön, mutta onneksi huoneesta löytyi fööni. Ohjelmassa oli saaristoreitin ajo joka oli pitkään ollut todo -listalla. Matkalla oli kuitenkin ennen sitä muutama ennen käymätön paikka.

Hostel River on entinen teurastamo, jossa on mukava henkilökunta.

Ensin suunnistin Raumaan. Raumalaisilla ja Porilaisilla on kuulemma vääntöä kumpi on parempi paikka. Minusta se on Rauma. Suurin osa pisteistä menee vanhalla kaupungille. Vähän saman tyyppinen kuin Porvoo, mutta kooltaan moninkertainen. Tosin Porvoossa on jokiranta joka on hieno…

Sitten seuraavaksi Uuteenkaupunkiin. Siellä on hieno venesatama jokivarressa. Ei uskoisi 15000 asukkaan kaupungiksi. Tuntuu siltä että mitä etelämmäs liikun sitä elävämmäksi kaupungit muuttuvat.

Sitten saaristoon ja sinne rengasreitille. Ajelin mukavaa mutkaista tietä Kustaviin ja siellä lauttarantaan. Sitten alkoi sataa vettä. Ei ollut kivaa kun tarkoitus oli nautiskella maisemista eikä kyhjöttää lauttarannan sadekatoksissa. Kun lisäksi kello oli lipsahtanut jo neljään ajattelinkin katsella yöpaikkaa.

Lähellä oli hieno Peterzens venesatama täynnä vierasveneitä, mutta se oli täynnä.

Kustavissa oli hieno Peterzens venesatama hotellimökkeineen ja hienoine ravintoloineen.

Sitten löysinkin edullisen aittamajoituksen Tamminiemen lomamökeistä. Mukava maalaistalo, jossa isoon piharakennukseen oli tehty vierashuoneita.

Sateen lakattua kävin 10 km päästä ostamassa Kustavin K-marketista vähän ruokatarvikkeita ja paistelin makkaraa maalaistalon pihalla. Aika kului mukavasti Turkulaisen pyöräilijäpariskunnan kanssa tarinoidessa..

Pihagrillissä oli mukava paistaa makkaraa.
Ducati oli tyytyväisenä suojassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *