Toteutunut reitti ja loppupäätelmät

Matkaa tuli 1700 km.

Kilsoja tuli mittariin yhteensä 1700 km.

Tarkoituksena oli katsella länsirannikon kaupunkeja joissa en ole ennen käynyt. Rannikon kaupungeissa oli yllättävän paljon eroja. Eniten pidin Naantalista ja Nauvosta. Oletin että veneilykulttuuri on vahvaa kaikissa rannikon kaupungeissa, mutta Turusta pohjoiseen oli satamissa vain muutamia avoveneitä ja pari kalavenettä.

Yhtenä ajatuksena oli testata miten voisi reissata pienellä budjetilla. En pitänyt kirjanpitoa kuin ainoastaan yöpymisistä, mutta 10 päivän keskihinnaksi tuli 52 € per yö. Aika hyvin vaikka viimeinen yö maksoi yli satkun Helsingissä. Teltassa yövyin vain kerran koska yöt olivat melko kylmiä.

Yöpymisen tasosta ei minusta tarvinnut paljon tinkiä. Ainoastaan Turun yöpyminen oli aika heikkotasoinen. Koska olin vain yhden yön teltassa jäi teltan käyttöaste huonoksi, mutta yllättäen makuupussia ja Trangiaa tarvitsin aika paljon. Tämä johtui siitä että halvemman tasoisissa yöpaikoissa ei ollut liinavaatteita eikä aamiainen kuulunut yöpymisen hintaan. Siispä keittelin Trangialla aamupuurot huoneessa. Positiivinen puoli perhe- ja hosteltyyppisissä yöpymisissä oli se että yksinäinen matkailija sai helposti juttuseuraa iltojen ratoksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *