13.8 Svolvær

Päätettiinkin olla sitten hotellissa myös toinen yö. Hotellin aamiainen oli yksi parhaimpia hotelliaamiaisia mitä olen syönyt. Oli mm. kone joka puristi tuoretta appelsiinimehua, 11 erilaista juustoa, erilaisia omeletteja ja munia, pöydällinen eri makuisia shotteja, kahvia joka lähtöön, kalapöytä jne.

Svolaværin rantabulevardi.

Aamiaisen jälkeen suunnattiin sille Silsanden -biitsille koska ilma oli hieno ja aurinkoinen, . Auton parkkipaikalta oli vielä reipas kävelymatka itse rannalle, joten nyt voitiin mainostaa että käytiin oikein vaeltamassa.

Eija satumaisemassa.

Oltiinkin ensimmäiset rannalla vaikka myöhemmin tulikin muuta porukkaa. P kävi kahlailemassa kirkkaassa hienohiekkaisessa vedessä, mutta ei uinut, koska sitten suolavettä on hankala huuhtoa pois. Vesi oli arviolta 18 asteista joten oli aivan uimakelpoista. Paikka oli kaunis suojaisa lahti kallioiden välissä ja melko matalaa, mutta uimasyvyyttäkin olisi ollut. Vesi oli puhdasta ja hyvin kirkasta. Jokunen kirkasvetinen puro laski lahteen.

Satumaisema.

Kun aikamme ihmeteltiin muiden rantaelämää suuntasimme eteenpäin Henningsværiin.Tie sinne oli kapea ja meni pitkin rantakallioita. Suurin osa tiestä oli vain yhden ajettavaa mikä tarkoitti sitä että jos joku tuli vastaan niin piti passata kohtaaminen levityksen kohdalle.

Perille mennessä oli vielä kaksi yhden ajettavaa siltaakin. Käytiin myös saaren perällä ihmettelemässä sitä kuuluisaa kallioluodolle tehtyä jalkapallokenttää, josta on mieleenpainuvia ilmakuvia jossakin nähnyt. Lounaaksi syötiin turskaa ja ruijan pallasta, jotka maistuivat oikeinkin hyvälle.

Tietä ja vuoria, tietä ja vuoria.
Henningsvær-satama

Leave a Reply