15.8 Moskenes – Bodo

Hyvin nukutti kalastajamökissä. Mökki oli tilava; siinä oli tupakeittiö ja kaksi makuuhuonetta, joten hyvin me kaksi sinne mahduttiin. Yöpynyt olisi viisi sekä varmaan vielä pari vuodesohvassa tuvan puolella. Edessä kiersi terassi ympäri. Mökki oli ripustettu pitkien tolppien varaan rantakalliolle. Talotekniikkakin oli hyvin näkyvissä sillä eihän niitä putkia mitenkään piiloon saa.

Syötiin aamiaiset tuvassa ja lähdettiin jo ennen yhdeksää matkaan. Ajateltiin että jos mennään satamajonoon kaksi tuntia ennen niin päästää 10:45 laivaan. Turha toivo. Sattui vähän pienempi laiva, joten puolet porukkaa jäi rannalle. No onneksi rannassa oli puolalaisten perustama Taco-baari, josta saatiin oikein maittavia ruokia.

Päästiin sitten vihdoin kuuden tunninb odotuksen jälkeen seuraavaan klo 14:45 lauttaan joka olikin isompi. Se ahdettiin ihan täyteen ja osa jäi taas rannalle.

Oltiin sitten tuossa lauttajonossa kuusi tuntia.
Lofootit jää nyt taakse.

Maininki heilutteli paattia, mutta ei onneksi aiheuttanut suurempia ongelmia.

Toisesta päästä oli varattu hotelliksi Scandic Bodo. Kun menimme huoneeseen huomattiin että nyt on tehty virhe. Huone oli tosi pieni ja siellä oli aivan liian kuuma. Vaikka ikkunan aukaisi niin siitä tuli vain meteliä eikä viilentänyt yhtään. Koska nukkuminen olisi ollut yhtä tuskaa, marssittiin respaan ja vaihdettiin huone Scandic’n toiseen hotelliin Scandic Havet. Oli hieman kalliimpi, mutta siellä sentään pystyi nukkumaan.

Onneksi huono onni ei jatkunut vaan päästiin kirjautumisen jälkeen syömään viereisen rantaravintolan viimeiseen pöytä ja painuttiin pehkuihin vaiherikkaan päivän jälkeen.

Leave a Reply