18.8 Uumaja – Vaasa (FI)

Uumajasta löytyi hotellin vierestä joki ja jokilaivoja, jossa syötiin. Laivan vieressä nuoriso onki virveleillä ja madoilla pohjasta kunnon ahvenen kölliköitä. Näytti tulevan aivan liian helposti ja kokokin oli 3-400 grammaa eli aika isoja.

Uumajassa vetelivät pohjasta puolen kilon ahvenia.

Uumaja näytti kaiken kaikkiaan eläväiseltä kaupungilta jossa oli paljon ravintoloita ja useita kävelykatuja.

Aamulla kuitenkin tsekattiin ulos hotellista ja suunnistettiin lauttarantaan Uumaja-Vaasa -lauttaan. Satamaan johtava katu oli leveä ja hyväkuntoinen, joten vähän ihmetytti miksi nopeusrajoitus oli aika alhainen. Satama oli hieno ja uuden näköinen. Kun ajettiin portille niin taulussa luki valmiiksi meidän nimet ja piti vain painella nappia pari kertaa ja saatiin liput automaatista käteen. On se tekniikka ihmeellistä. Eikä onneksi tarvinnut jonotella kuten Lofooteilla vaan lautalla oli hyvin tilaa.

Laivamatka kesti neljä tuntia. Laivan tilat olivat hienot ja mukavat ja matka meni mukavasti kun käytiin lounastamassa. Laiva oli valmistettu 2021 eli vastikään valmistunut. Joka puolella oli mukavasti tilaa joten ei tarvinnut jonotella missään sen enempää.

Vaasaan saavuttiin Suomen aikaa kello 18 pitkin kapeata viitoitettua väylää. Vaasan edusta on hyvin matalaa ja karikkoista ja satamaan vie vain yksi väylämerkeillä rajattu reitti.

Hotelli varattiin tällä kertaa Omena -hotellista, jossa ei ole respaa eikä ravintolaa. Se on kuitenkin keskeisellä paikalla Vaasan keskustassa. Siinä on myös ilmastointi mikä on vähän harvinaisempaa näillä nurkilla.

Leave a Reply