Reittiyhteenveto

3100 km 12 päivässä.

Kilometrejä tuli mittariin 3100 ja keskikulutus oli 8 l/100km. Retki kesti 12 päivää, Oltiin vain Svolværissa kaksi yötä muuten vaihdettiin aina hotellia. Alfa toimi hyvin ilman mitään ongelmia. Pidettiin päivämatkat kohtuullisina ja kun vaihdeltiin kuljettajaa säännöllisesti niin matkanteko oli vaivatonta eikä rasittanut kumpaakaan. E ajoi kaikki hankalimmat osuudet koska se on niin hyvä kuski.

Sadekuuroja tuli tämän tästä, mutta kun oltiin Lofooteilla saimme nauttia kahdesta täydestä aurinkoisesta päivästä mikä oli hienoa sillä maisemat ovat vertaansa vailla. Liekö johtuu Golfvirrasta ja sateen yleisyydestä, niin maisema on karua mutta maakasvit ovat poikkeuksellisen vihreitä. Kun se yhdistetään sinertäviin vuorimaisemiin niin saa hienoja kuvia. Lämpötila oli kesäinen joskin kun noustiin manner-Norjan puolella ylemmäs käväistiin 11 asteessa. Vesi Lofooteille oli arviolta 18 asteista eli ihan uitavaa.

Minulla iski Jyväskylässä flunssa päälle joka vei mehuja loppumatkalla. Sama tauti oli kuulemma juuri ollut Mikassakin, joten ei ollut Norjan tuliaisia vaan pöpö lienee tarttunut kun tultiin Suomeen.

Leave a Reply