12.8 Narvik – Svolvær

Oikealta tultiin ja Lofooteille mennään. Auton valot tekivät vähän temput Kiiruna -viitassa.

Sitten oli ohjelmassa siirtyminen itse Lofoottien saariryhmän puolelle. Matkalla oli noin sata siltaa ja tunnelia. Kerran mentiin vuonon alikin. Linnuntietä olisi päässyt nopsaan mutta aikaa kului kun piti kierrellä vuonoja ja saaria rantoja pitkin. Riippusillat olivat komeita. Sadekuuroja tuli tämän tästä. Maisemat olivat kuitenkin niin hienot ettei matka tahtonut joutua ollenkaan kun piti välillä pysähtyä kuvailemaan.

Eija ajoi kaikki vaikeimmat osuudet.
Kalastus tuntui olevan täällä helppoa. Nämäkin vetelivät jotakin hopeakylkisiä kaloja kun seurailin.
Maisemat ovat vähän erilaisia kuin ollaan kotona totuttu. Tuollakin on lampaita saaressa kun tarkkaan katsoo.
Yksi jokimaisema matkan varrelta.

Hotelli oli varattu vuonna 2021 valmistuneesta Thon Hotels Svolvær’sta.

Lounas meni vähän myöhäiseksi kun ei oikein löytynyt sopivaa paikkaa matkan varrelta. Perillä kuitenkin saatiin lounasta läheisen hotellin terassilta, joka kuittasi viiveen oikein mukavasti. Pöytä oli Svolvarin satamalaiturilta, joten näköalat olivat kohdallaan.

Lounaan jälkeen jututettiin ravintolan slovakialaisia tarjoilijoita ja kyseltiin hyviä biitsejä. Seuraavaksi päiväksi lupasi nimittäin oikein hyviä ilmoja. Sanoivat että lähellä on saari nimeltä Skrova, jossa on ihan Tahiti -fiilikset. Paikka vaikutti kuitenkin vähän hankalalta koska lauttoja kulki harvakseen ja siellä olisi pitänyt olla koko päivä. Henningsværiin mennessä matkan varrella on myös yksi lupaavan tuntuinen paikka nimeltä “Silsanden”, joten ehkä suuntaamme sitten sinne.

Meidän hotellin edessä oli suurin yksimastoinen minkä ikinä olen nähnyt. 38 metriä eli 125 jalkaa pitkä. Leveyttäkin oli 8 metriä vaikka oli kaponen.

Illalla bongattiin hotellin vierestä yksi ihan karsean kokoinen purjevene. Pituutta oli 38 metriä ja leveyttäkin yli 8 metriä. Oli mallia 2008 ja vaihtanut omistajaa joku vuosi sitten 6,9 miljoonalla eurolla. Ulkonäöstä ja tiikeistä päätellen siihen on tehty ihan taydellinen remontti, sillä alkuperäinen runko on ollut tummansininen.

Leave a Reply