16.8 Bodo – Mo i Rana

Pähkäilttin hetken reittisuunnitelmaa ja päätettiin että mennään Norjaa etelään Mo i Rana -kaupunkiin. Sieltä sitten suuntaisimme Ruotsin poikki Uumaja – Vaasa lautalle.

Koko matkan sateli mikä oli harmi sillä maisemat olivat komeita. No onneksi oli sentään auto alla ettei kastunut. Yksi saksalainen pariskunta joka tavattiin lautalla jatkoi matkaa polkupyörällä ja oli telttamajoituksella liikkeellä.

Lounasta syötiin Rognan’ssa joka oli minulle tuttu edelliseltä reissulta.

Tie kulki välillä 600 metrin korkeudessa ja ylitettiin napapiirikin. Lämpötila putosi ylhäällä 11 -asteeseen ja maisema oli kaljua kun puusto puuttui.

Mo i Ranassa yövyimme Scandicissa.

Valaan liha on tummaa. Ei maistunut kovin hyvälle.

Illalla käytiin syömässä läheisessä ravintolassa ja ajateltiin tällä kertaa testata valasta. Voihan se olla että kun Norjasta poistutaan niin sitä ei enää saa. No saatiin lautanen johon oli leikattu ohuita siivuja valaan lihaa. Valas oli ennemminkin naudan kuin kalan lihaa ulkomuodoltaan ja maultaan. Tummaa ja lihan näköistä. Maku oli vähän maksan ja lihan väliltä. Tulihan tuota nyt kokeiltua, mutta ei siitä tullut meidän suosikkia.

Rannassa oli iso merelle katsova patsas.

Ruuan jälkeen kävimme rannassa ihmettelemässä vedessä olevaa ihmisfiguuria joka katsoo merelle. On paikallinen maamerkki.

Leave a Reply