20.8 Jyväskylä – Imatra

Illalla käytiin syömässä Heikin suosittelemassa Kissanviikset -ravintolassa. Se olikin aika perinteikäs ravintola. Ympärillä oli myös muita kissa -aiheisia paikkoja mutta ovat ajan saatossa hävinneet pois. Vieressä olisi ollut myös toinen paikka; Bar Explosive eli “Pommi”, mutta ei olellut enää kiito päällä.

Heikin suosittelemassa ravintolassa oli hauska nimi. Ruokakin oli hyvää.

Aamu taas koitti ja olisi jo aika suunnistaa kotiin. Matkalla ajateltiin kuitenkin käydä Mikkelin Muisti museossa sekä sen jälkeen syömässä.

Muisti museon kokoelma oli nyt tullut valmiiksi ja oli oikein vaikuttava. Ei niinkään esineiden puolesta, jotka on jo nähty aikaisemmin vaan kuva- ja videomateriaalin takia. Kertomus evakkoretkestä katseltiin ja sitten mentiin tilaan jossa sai autenttisen kokemuksen Summan taistelusta. Sanoin jo valmiiksi että minä en sitten laita päähäni VR-laseja, mutta Eijan piti rohkeana kokeilla. Piti mennä koppiin joka oli valmiiksi tunnelman takia kylmennetty ja laittaa kypärä päähän jossa oli VR-lasit ja kuulokkeet. Aluksi kuulemma kun pommitus alkoi niin homma menetteli, mutta kun pommit tulivat kohdalle piti Eijankin ottaa kypärä pois ja tulla ulos. Oli kuulemma liian aidon tuntuista.

Lounasta syötiin Mikkelin Kenkäverossa. Harmi kun vähän joka paikka alkaa olla kiinni elokuun puolen välin jälkeen. Matkalla oli pari kiinnostavaa taidenäyttelyäkin, mutta olivat jo kiinni. Kenkäverossakin ei ollut enää sitä kuuluisaa seisovaa pöytää, mutta saatiin kuitenkin maittavaa kalakeittoa.

Huristeltiin sitten kotiin, jossa oltiin kolmen neljän maissa.

Leave a Reply