13.6 Käkövesi-Imatra

Illalla sain hernekeitot keitettyä ja letut paistettua. Letut Trangialla valmiista jauhoista oli uusi kokemus. Hyviä olivat mutta vähän enemmän pannukakkumaisia kuin rapeita pitsireunaisia kuten muurikalla saa. Myös aurinko tuli esiin joten ilta oli oikein nautinnollinen. Vähän hyttysiä tosin oli liikaa, mutta kun viritin grillipaikkaan tulet niin pysyivät loitolla.

Letun paistossa.

Letun paistossa.

Teltassa yöpyessä on sikäli jännää että on aivan luonnon keskellä. Kuuluu jokainen pikkulintujen kahakka ja (erityisesti) rannan joutsenten välienselvittely. Uni tuli kuitenkin hyvin ja heräsin  normaaliin aikaan eli klo 6.30. Puurot tulelle ja aamiainen kehiin.

Aamunäkymä klo 6.35.

Aamunäkymä klo 6.35.

Kun sitten kaikki hommat olivat selvät niin kiirettä pitämättä olin lähdössä vasta klo 10.00 eteenpäin. Mihinkä sitä kiire olisi kun ei ole hätä. Seuraava kohde oli Kerman kanava ja Valamon luostari.

Mukava maalaistie ajella, mutta kuitenkin sen verran suora että piti taas pistää Hectoria soimaan . Teemaan sopi tällä kertaa; “salkkumiehet nurkissamme häärii – asfalttiprinssi mä oon”. Taas matka maistui.

Kerman kanava on nätti paikka. Kiva pikku sulku ja vieressä pari koskea. Tuntui että vesi on  korkealla. Kaikissa koskissa kävi nimittäin aika tohina. Koskien välissä oli myös tanssilava. Kyltissä luki “Tähtivierailijat takaavat tunnelman”. Vaikka minä olin paikalla niin aika hiljaista oli, siispä eteenpäin.

Valamon luostari.

Valamon luostari.

Heinäveden kylä vilahti matkalla ja noin yhden aikaan olin perillä Valamossa. Eläväisen tuntuinen paikka ja paljon isompi kuin olin olettanut.

Lounaalla huomasin että pöydässä oli ihmisillä joku kurssikyltti rinnassa. Kyselin mistä väki oli kotoisin. Olivat kolmen päivän laulukurssilla. Kurssin nimi oli laulua kaikille jotka eivät osaa laulaa. Olivat laulaneet mm. Ukko Nooaa. Mieslaulajille olisi ollut kuulemma käyttöä. Varmasti mukava kurssitella näin kauniissa paikassa luonnonhelmassa.

Valamossa oli menossa myös rippikoululeiri. Asian vahvistukseksi ravintolassa ruokaillut nuoriso nousi seisomaan ja piti meille laulukonsertin. Totesin että aika vaikean kuuloisia nuo ortodoksivirret.

Varistaipaleen kanavasulut. On noissa kiipeämistä.

Varistaipaleen kanavasulut. On noissa kiipeämistä.

Kävin myös lähellä olevassa  Lintulan luostarissa johon reitti meni Varistaipaleen sulkujen kautta . Se on vähän modernimman näköinen kuin Valamo. Menikö se niin että Valamo on munkkiluostari ja Lintula nunnaluostari? Munkit tekivät kuitenkin kerran vuodessa vaelluksen Valamosta Lintulaan. Hyvä kun edes kerran vuodessa.

Sitten kohti länttä ja Motoparkkia. Hieman ropsautti vettä matkalla mutta en antanut sen häiritä koska etäämpänä oli melko kirkasta. Ajattelin että kohta olisi tauon paikka ja suuntasin Varkauden ABC:lle kahville.

Siinä kahvitellessa tarkistin sään ja huomasin että ennuste ei valitettavasti ollut muuttunut vaan lupasi seuraavaksi päiväksi sadetta ja vielä melko runsaasti. Mietin että taitaa ajo-ohjelma mennä uusiksi (käyttääkseni paperiteollisuuden termejä). Ei ollut mitään mieltä mennä moottoriradalle jos sataa. Siispä tekstasin Eijalle että jää reissu lyhyeksi ja pistää saunan lämpiämään. Ja sitten keula kohti Imatraa.

Perillä olin hyvissä ajoin ennen sauna- aikaa, mutta takapuoli vähän hellänä. Se ilmoitti vain että vähempikin kilsamäärä yhteen soittoon olisi riittänyt. Harjoituksen puutetta vissiin.

Eli sellainen reissu tällä kertaa.

Leave a Reply