10.6 Sysmä-Motopark

Hyvin nukutti teltassa. Käänsin illalla teltan kaikkine tavaroineen toisin päin koska ranta vietti hieman veteen päin. Olen kyllästynyt nukkumaan teltassa “väärin päin” koska teltta oli vähän matalampi toisesta päästä ja poistuminen hankalampaa. Oli mukava pulahtaa aamu-uinnilla kun muu porukka ei ollut vielä oikein heräillyt.

Suunnittelin ajoreitin pikkuteitä pitkin Jyväskylään hienoja Päijänteen itäpuolen rantateitä pitkin. Sieltä sitten Suonenjoelle, Juankoskelle ja edelleen johonkin itäsuomeen vaikka Värtsilään. Taitaa tosin olla vähän liian pitkä reitti joten katsotaan nyt.

Oli niin idyllinen näkymä joten oli pakko pysähtyä kuvaamaan. Hevoset tosin eivät ymmärtäneet poseerata vaan läksivät heti lönkyttelemään pois kun minä asettauduin kuvaamaan.

Upeat olivat maisemat ja sää hieno. Lämmöt pyörivät jossain 20-23 asteessa. Matkalle sattui vaikuttava silta jonka malli oli varmaan kopsattu San Franciscon Golden Gate -sillasta.

Jyväskylän eteläpuolella on Kärkistensalmen silta, joka muistuttaa Golden Gate -siltaa.

Jyväskylässä kävin yhdessä taikkuravintolassa lounaalla ja naapurista ostamassa kännykkaan uuden latausjohdon. Sitten jatkoin matkaa ylöspäin Konneveden kautta kohti Suonenjokea.

Pysähdyin kuitenkin Laukaalla ja menin venesatamaan kahville. Oli sopiva paikka suunnitella reittiä tarkemmin. Tuumasin että ei taida huvittaakaan ajaa enää ylemmäs vaan menen katsomaan josko voisin ajaa muutaman kierroksen Virtasalmen Motoparkissa. Siellä olisi hienoa päästellä ja purkaa ajohaluja. Siispä käännyin takaisin ja suuntasin kohti Pieksämäkeä. Ostin sieltä marketista vähän evästä iltaa ja aamupalaa varten.

Matkalla kävin Lievestuoreessa kun en ole aiemmin käynyt. Ei ollut kummoinen paikka. Sitä kuuluisaa lipeälampea en enää nähnyt, mutta oli siellä sentään Irwinin laulusta kuuluisaksi tullut Lievestuoreen Liisan tie.

Aikani huristeltuani saavuin Virtasalmelle. Kävin radalla ja sain sovittua että voin seuraavana aamuna ajaa muutaman kierroksen ja eivätkä veloittaisi kuin 10 euroa.

Motoparkin leirintäalue ei ole näemmä käytössä kuin isompiin tilaisuuksiin, joten ajelin Juvan leirintäalueelle josta olisi hyvä pöristellä aamulla radalle.

Leave a Reply