9.6 Imatra-Sysmä

Aamulla kympiltä pääsin starttaamaan. Iso makuupussi vei toisesta sivulaukusta suurimman tilan, mutta eihän se haittaa kun yksinään reissaa ja tilaa on. Vähän kostean oloinen keli mutta oli luvannut kirkastuvaa.

Pyyhkäisin Lappeenrannan ohi ja koukkasin Savitaipaleen suuntaan tarkoituksena ajaa mukavia pikkuteitä Tuohikotin ja Vierumäen kautta Lahden tietämille. Koko ajan niskassa roikkui sumupilvi joka ei kastellut, mutta tiivistyi kuitenkin visiiriin, jota piti pyyhkiä tämän tästä. Hieman kylmäsikin ja matkalla piti lisätä kamppeita. Ajonautinto vähän kärsi, mutta onneksi ei tarvinnut sentään sadehaalaria kaivaa esille.

Paras tienpätkä alkoi Tuohikotista. Oikein kunnon maalaismaisemaa, jota oli ilo päästellä.

Hienoa maalaismaisemaa riitti kilometri toisensa jälkeen.

Tuumailin että mihin asti sitä viitsisi ajella ja päädyin Sysmän leirintäalueeseen. Sysmä on mukava pikkukaupunki, josta löytyi ihan erityisen viihtyisä leirintäalue. Vanha puukartano toimi sisäänkirjoittautumispaikkana. Kartanon jatkeeksi oli rakennettu uusi katettu terassi.

Sysmän leirintäalueella oli hyvä terassiravintola, jossa oli nautinnollista juoda kypäräkaljat ajopäivän päätteeksi.

Alue rajautui hiekkarantaan jossa oli uimalaiturit. Täysin varustetut huoltorakennukset oli juuri rakennettu. Alue ei ollut suuren suuri, joten kaikki oli lähellä. Kaiken lisäksi hinnat olivat halpoja; telttayö maksoi 15 €.

Laitoin teltan lähelle rantaa, jotta pääsen illalla ihailemaan auringonlaskua.

Ilmakin oli kirkastunut oikein kesäiseksi eikä sadetta ollut luvassa. Laitoin teltan hiekkarannalle, joten aamu-uinnille ei ollut kuin kymmenkunta metriä.

Leave a Reply