1.8 Imatra – Hki

Sääennuste lupasi sateita myöhemmin viikolla, joten starttasin heti maanantaina matkaan. En ollut sopinut Corsoneron kanssa ajasta mitään ja ajattelin mennä paikan päälle ja katsoa miten homma saataisiin hoidettua. Jos ei heti niin sitten lähipäivinä, koska homma ei pitäisi viedä kuin kaksi minuuttia.

En halunnut ajella pääteitä, koska se on niin tylsää, joten päätin körötellä kutostietä Elimäelle asti ja siitä sitten suunnistaa mutkateille. Päätien tylsän osuuden kuittasin kuuntelemalla sähkökirjaa.

Olin syöttänyt naviin mutkatiereitin etukäteen. Ensin Artjärvelle, sieltä Myrskylä, Pukkila, Mäntsälä ja edelleen Hyvinkää. Reitti oli hyvin onnistunut. Sopivan mutkaista ja hienoa maalaismaisemaa koko matka. Tien pinnassakaan ei ollut moittimista.

Peltoa ja hienoa maalaistietä riitti
Keltaista peltoa silmänkantamattomiin.

Yhden maissa olin perillä, mutta ei näyttänyt olevan ketään paikalla. Paikka oli omakotitalo, jonka piharakennuksessa olivat pyörien korjaus- ja huoltotilat. Pihalla seisoi hieno Ducatin väreissä oleva pakettiauto, joten olin oikeassa paikassa. Soittelin ja sain sovituksi seuraavaksi päiväksi ajan. Ei ongelmaa sillä ajattelin muutenkin etsiä Helsingin seudulta yöpaikan.

Corsoneron paja Hyvinkäällä.

Suuntasin Helsingin keskustaan ja käskin navin ohjastaa muita kuin pääteitä pitkin. Reitti oli aika suoraviivainen, mutta ei kuitenkaan tarvinnut ajaa motaria pitkin. Perillä sain buukattua Simonkentästä kohtuuhintaan yön.