11.9 Imatra – Lahti

Ducatin matkavarustus tällä reissulla.

Ilma oli aamulla lämmin, mutta näin syksyllä se tarkoitti aamusumua. Sumu taas tarkoitti sitä että huonon näkyvyyden lisäksi matalalla roikkuva sumupilvi pikkuhiljaa kastelisi liian innokkaan moottoripyöräilijän. Ajattelin että kyllä se siitä kirkastuisi joten en pitänyt startilla kiirettä.

Kello kymmeneltä loppui kuitenkin kestävyys ja singahdin matkaan. Melko pian huomasin että epäilykseni osoittautuivat todeksi ja nahkapuku alkoi uhkaavasti kostua. Siispä tien sivuun ja sadepuku päälle.

En halunnut ajaa tylsiä pääteitä pitkin joten käännyin Lappeenrannan jälkeen Savitaipaleen tielle. Vaikka sadepuku oli melko sopiva aiheutti sen pieni eläminen koko ajan epästabiiliutta kevyeen pyörään joten päätin pysähtyä Savitaipaleen ABC:lle kahville siinä toivossa että sumu hellittää ja pääsen sadeasusta eroon.

Ilokseni ilma kirkastui ja moottoripyöräilijä pääsi taas kunnolla nauttimaan matkanteosta. Käännytin Mäntyharjun tielle koska se veisi Jämsän suuntaan ja tie olisi vähän pääteitä pienempi.

Lounasta ajattelin syödä vaikka Taidekeskus Salmelassa. Kun tulin perille niin kaikki paikat olivat tietysti kiinni. Kyllä tämä Suomen kesäsesonki on lyhyt. Siispä eteenpäin Miekkakosken kautta. Täytyi turvautua perinteiseen huoltoasemamurkinaan.

Hieno maisema jossakin Päijänteen itäpuolella.
Kärkisten silta on vaikuttava.

En voinut ajaa suoraan Jämsään koska tiellä oli joku Päijänne. Onneksi hieman pohjoisempana se yli pääsi Kärkisten sillan kautta, joka on vaikuttavan näköinen. Kolmen aikaan oli sitten perillä Aaween liikkeessä. Siellä meni tovi ihmetellessä ja tuli ostettua Mantiksen ammunta-analysaattori.

Aaween ase ja metsästysliike.

Liikkeen pihalla mietin että mihis sitten. Matkan päällä on jo tullut oltua kuusi tuntia joten yöpaikka olisi hyvä löytyä. Jospa suunnistaisi Lahteen, josta näyttäisi löytyvän kohtuuhintainen majoitus ihan keskustasta. Siispä suunnistin Kauppahotelliin.

Leave a Reply