12.9 Lahti Imatra

Hotellin ikkunasta näkyi aamulla sumuinen maisema.

Hotelli osoittautui oikein mukiin meneväksi. Tosin en haluaisi majoittua siinä kesällä koska ilmastointia ei ollut. Kuitenkin sijainti oli hyvä ja huone siisti ja raikkaantuoksuinen. 75 eurolla sai huoneen aamiaisella sekä ilmaisen parkkipaikan hotellin omassa parkkihallissa, josta pääsi hissillä suoraan hotelliin. Kirjautua kannattaa hyvissä ajoin sillä respa menee kiinni jo kello kuudelta.

Lyhyen iltakävelyn aikana Lahti vaikutti oikein mukavalta keskustoreineen ja lähistön ravintolaterasseineen. Hinnat olivat edullisia etenkin kun ottaa huomioon sijainnin. Esimerkiksi iso tuoppi 4,80.

Lahdessa on hieno ja toimiva satama. Kuvan vasemmalla puolella on myös iso rantaravintola.

Aamulla suunnistin satamaan, joka vaikutti hyvin viihtyisältä ja tilavalta. Palvelut olivat parempia kuin yhdessäkään Saimaan satamakaupungissa.

Kun aikaa oli ja ajokelit olivat kohdallaan katsoin motoristin opasta ja reititin Navin Lahden lenkin kautta. Se koukkasi etelän kautta Orimattilaan ja pikkuteitä kutostielle Kausalan kohdalla. Matkalla pitäisi olla joku hieno silta.

Soile Yli-Mäyryllä on aika iso linna Orimattilassa.
Tönnön sillalta avautui maalauksellinen maisema.

Orimattilan läheltä se silta sitten löytyikin. Se oli niemeltään Tönnön silta. Se oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Se 1911 valmistunut Suomen ensimmäinen kaarisilta ja vanhin säilynyt teräsbetonisilta. Pinta oli päällystettyu mukulakivillä. Se on nyt museosilta jossa pidetään vuotuiset Tönnön siltajuhlat. Maisemat ovat hyvin maalaukselliset.

Tulipa käytyä myös Taavetin linnoituksessa.

Kausalasta alkoikin sitten se tylsempi osuus pitkin kutostietä. Lounastin tutussa taikkuravintolassa Kouvolassa. Iltapäivällä olin hyvissä ajoin kotona Imatralla.

Leave a Reply