7.6 Tallinna-Ontika Manor

Aamulla herättiin vankilassa ja vasta herätyskellon soittoon klo 7.30 kiitos tehokkaiden pimennysverhojen.Vähän ropisi vettä, mutta ei niin paljon että olisi pitänyt kiskoa haalaria ylle.
Ei päästy tällä kertaa ekana laivaan, mutta ei tästä huolimatta pahemmin kastuttu. Kahden tunnin ylitys meni lehtiä lukien aika nopsaan. Pyysin Eijaa tutkimaan kännystä mikä voisi olla hyvä lounaspaikka. Löytyi Cafe Mosaiik (www.mosaiikcafe.ee). Se olikin onnistunut valinta kun vielä oli hyvä parkkipaikka vieressä niin oli pyöräkin turvassa. Syötiin ja juotiin ja laskuksi tuli 20 ekeä (halpaa kuin saippua täällä).

Tienvarsikukkia

Tienvarsikukkia

Kuuma oli ja päästiin vihdoin Tallinnan keskustasta baanalle. Tie oli hyväkuntoinen ja päästeltiin n. 120-140 (vaikka rajoitus olikin 90-110). Käytiin kahvilla puolessa välissä Viitna Körtsissä. Se oli tiemuutosten takia jäänyt vähän päätiestä syrjään, mutta löytyi kuitenkin aika helposti.

Tienvarret oli täynnänsä nättejä keltaisia rypsikukkia.

Kahvila Viitna Köärts

Kahvila Viitna Köärts

Palanderin hevostila (http://www.ontikamanorhouse.com/) osoittautui oikein kivaksi. Käytiin tynnyrisaunassa saunomassa. Hyttysiä oli ja ei uskallettu käydä uimassa lammessa (vähän epämääräisen näköinen, mutta oli kuulemma hiekkapohja), mutta puhtaaksi silti tultiin.

Saunan jälkeen istuttin terassilla ja maisteltiin

valkoviiniä. Samalla katseltiin kun Palanderin Riina piti ratsastustuntia. Oikein mukavata.

Palanderin Riina ja koira

Palanderin Riina ja 3 kk vanha mäyris Sylvesteri

Ontikamanor

Ontika Manor

Leave a Reply