9.6 Haapsalu-Imatra

Aamu alkoi aurinkoisena. Huone oli etelään päin oli kuuma vaikka oli vasta aamu. Emme pitäneet kiirettä sillä Tallinnassa piti olla vasta 15.30 ja matkaa oli satakunta kilometriä. Emme välittäneet lähteä kuumassa Tallinna ostareihin pyörimään, joten syötettiin naviin kohteeksi Lohusalun satama joka oli pikkumatkan päässä Tallinnasta.

Lohusalun terassilla

Lohusalun terassilla

Oltiin joskus oltu siellä veneellä ja paikka oli kiva. Matkaa ei ollut kuin 65 km, mutta se tuntui pidemmältä. Tie oli nimittäin asfalttipintainen mutta pinta oli hyvin epätasainen. Koko ajan piti olla pieni lihasjännitys päällä mikä pidemmän päälle oli aika väsyttävää. Tämäntapaiset tiet näkyivät olevan tyypillisiä kaikille Viron syrjäteille. Olisit saanut ajaa yhdeksääkymppiä, mutta hyvä kun viitsit edes ajaa 80:ä. Tultiin kuitenkin perille ja paikka oli muuttunut vielä muistettua kivemmaksi. Hieno ravintola, hyvä satama ja upea hiekkaranta vieressä. Vieressä uusia komeita villoja.

Ravintola Kadriorg

Ravintola Kadriorg

Viivyimme siellä kahvin verran (kun aikaa meni odotettua enemmän) ja sitten Tallinnaan. Eija oli surffannut sieltä hyvän ruokapaikan nimeltä Kadriorg (www.restorankadriorg.ee). Ruoka oli erittäin hyvää. Paikka oli sellainen finedining -mesta. Hinta ei ollut paha varsinkin kun ottaa huomioon paikan tason (52 ekeä alkuruuilla ja juomilla). Käytiin sitten vielä tutkimassa Pärnu maantien varrella olevia huonekalukauppoja (Riina oli suositellut). Ja sitten kahvien jälkeen laivaan. Motoristeja oli paljon (jotain 35-40). Paljon oli Gold Wingejä. Saatiin laivasta hyvät paikat kun pääsimme motoristeina ensimmäiseksi laivaan.

Pari tuntia meni nopsaan ja sitten taas matkaan. Ongelma hesan päässä on se että Tallinkin laiva purkautuu suoraan keskustan liikennevaloihin ja aikaa palaa ennenkuin ruuhka on purettu. Onneksi sain kuitenkin sopivasti tungettua jonon väleihin ja päästiin melko kivuttomasti keskustasta pois. Ilma oli kotimatkalla aurinkoinen; lähtiessä klo 18.30 +20 ja kotia tultaessa klo 22.15 +16. Piti jo vähän lisätä loppumatkalla kampetta, mutta onneksi ei päässyt pahemmin vielä vilu yllättämään.

Loppupäätelmät

Kilsoja saatiin kasaan 1380 km ja ilmat suosivat. Paljon jäi vielä Virossa kivoja paikkoja tutkimatta. Pienemmille teille kannattaa varata aikaa, ovat sen verran möykkyisiä vaikkakin päällystettyjä. Yleinen hintatason alhaisuus etenkin kahviloissa ja ravintoloissa ihmetytti (puolet Suomen hinnoista Tallinnan vanhaa kaupunkin lukuunottamatta).

Leave a Reply