8.6 Ontika-Haapsalu

Päästiin starttaamaan yhdeksän jälkeen, joten hyvissä ajoin. Suunnistimme ensin Riinan ja Kallen suosittelemalle reitille rantaan ja Toilaan. Näkymät merelle olivat hyvät sillä tie kulki korkean rantatörmän päällä (useita kymmeniä metrejä pudotusta). Riina oli kertonut että Itä-Viro on hyvin kaunista ja Narvassa on komeat hiekkarannat. Seutu on kuulemma kauniimpaa kuin esim. Pärnun seutu. Tällä kertaa emme menneet kuitenkaan tutkimaan seutua tarkemmin vaan suunnistimme etelään kohti Peipsi -järveä. Tie sinne oli vähän möykkyinen ja pieni pätkä (7 km) oli jopa hiekalla kun oli päällystystyöt menossa. Navi ohjasi meidät kuitenkin kuuliaisesti suoraan Peipsi -järven uimarannalle.

Peips järvi

Peipsi järvi

Upea paikka! Vesi oli lämmintä ja ulappaa riitti silmänkantamattomiin (järvi on 152 km pitkä). Ainut kiusa olivat paarmat joita oli riittämiin. Käytiin uimassa. Vesi oli ehkä 20 ja kirkasta, mutta maistui vähän metallille. Paljon oli muitakin perheitä tullut rannalle lauantaipäivää viettämään.

Uimareissu jälkeen taas matkaan ja kohti länttä. Jögevan kautta Pöltsämaalle ja Tartto-Tallinna maantielle. Sitä ajettiin pohjoiseen Tallinnan suuntaan 40 kilsaa ja pysähdyttiin syömään suositellussa ruokapaikassa nimeltä

Mäekula Körts

Mäekula Körts

Mäekula Körts (http://www.maekylakorts.ee/) nimisessä jonkun Virolaisen nettisivun suosittelemassa paikassa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi kuten sanotaan. Sitten taas usvaa putkeen ja Haapsaaluun. Pari kertaa piti pysähtyä säätämään selkäpanssaria joka painoi selkää. Otin sen sitten kokonaan pois. Pitää tutkia lisää kotona. Väsyneenä mutta onnellisena saavuttiin vähän ennen viittä Haapsaluun. Vaikka matka oli vain 360 km tuntui se väsyttävän kummasti.

Haapsalu

Haapsalu

Liekö Palanderin luona juodut oluet syynä vai mikä. Jaksettiin kuitenkin marssia vielä keskustaan syömään ja juotiin vielä toisessa paikassa kahvit päälle. Yöpymispaikan olin varannut etukäteen hotellista nimeltä Promenaade (www.promenaadi.ee). Sijainti oli upea rannalla niemessä. Huoneet eivät olleet kaksisia, mutta taso oli kuitenkin riittävä.

Leave a Reply