2.8 Imatra-Sysmä

Ensimmäiseksi ajattelin suunnata Motoparkin radalle Virtasalmelle ja ajaa muutaman rundin ja testata miten tämä paljon kehuttu pyörä radalla toimii. Varasin valmiiksi Juvan leirintäalueelta aitan ensimmäistä yötä varten.

Ennen kuin pääsin matkaan oli hieman alkuvaikeuksia. Säkki johon mukavasti mahtui teltta, makuupussi, trangia sekä perusmuona mahtui kyllä suunnitellusti kuskin selän taakse. Se oli kuitenkin yllättävän painava sekä painoi hieman selkää. Siispä pyörähdin takaisin ja jätin säkin kotiin. Nyt mentäisiin aittamajoituksilla. Lisäksi vielä hätäpäissäni unohdin ensin lompsan niin innoissani olin matkaan lähdössä.

Streetfighter matka-asussa.

Vihdoin pääsin kuitenkin liikkeelle. Pyörä kayttäytyi hyvin mutkatiellä oli paljon helpompi käsitellä ilman painavaa telttailusäkkiä.

Motoparkkiin saavuin puoli kahdentoista maissa mikä oli sopiva aika sillä rata aukeaa klo 11. Ilma oli hyvä ja vain yksi ratapyörä kasaili kamppeita varikolla. Sain neuvoteltua omistajan kanssa että voisin ajaa muutaman koekierroksen eikä maksaisi mitään. Myöskin äänet olivat kohtuulliset 82 dB mikä oli kaukana rajasta 96 dB. Pyörä oli aivan upea ajaa radalla(kin) niinkuin olettaa saattaa ja rajat olivat lähinnä kuskin uskalluksessa.

Katselin sitten sadetutkaa ja näytti todella pahalta. Itäsuomeen oli luvattu sadetta koko yöksi ja seuraavaksi päiväksi. Siispä muutin suunnitelmaa ja käänsin keulan pohjoisen sijaan länteen. Matkan päällä sitten päätin että menen Sysmään jossa olen aiemmin käynyt ja oli oikein mukava paikka. Sain myös peruttua Juvan varauksen joten ei tullut tappioita. Satulan kulma ei ollut sattunut ihan kohdalleen vaan olin tehnyt siitä liian tasaisen. Se vaatisi muokkausta ennen seuraavaa reissua. Onneksi homman sai tilapäisesti korjattua pienellä kangasliinalla ja alkanut ristiselän jomotus hävisi.

Sodan ja Rauhan museo Muisti Mikkelissä

Matkalla pysähdyin Mikkeli uudessa Sodan ja Rauhan museossa Muistissa. Siellä oli pääpaino videoissa ja en jaksanut tällä kertaa niitä jäädä ihmettelemään kun baana tuntui kutsuvan.

Aittani Sysmän leirintäalueella.

Sysmän leirintäalue oli alkukesästä investoinut uusiin ilmastoituihin mökkeihin jotka eivät olleet pahan hintaisiakaan. Pihinä majoituin kuitenkin perinteiseen aittaan, joka oli ihan riittävä.

Sysmän juuri valmistuneet “aitat”. Löytyy ilmastointi ja kylpyhuone. 105 €/vrk.