3.8 Sysmä-Porvoo

Olin onnistunut sateen välttelyssä, sillä puolen yön aikaa satoi hieman mutta muuten oli pilvipoutaa. Puumalassa oli satanut rankasti koko yön ja jatkui vieläkin. Kun katsoin sadetutkaa niin samainen rintama kiertyi pohjoisesta ja uhkasi tulla niskaan. Siispä päätin suunnata etelään. Olin ottanut mukaan motoristin reittioppaan ja löysin oikein lupaavia mutkateitä etelän suuntaan. Huomasin että reitti veisi Pukkilaan joka on Hyrylän suvun synnyinkoti. Jospa kävisi katsomassa löytyisikö sieltä esi-isiä.

Reitin varrelle sattui ihan upeita mutkateitä joita päästellä.

Annoin Garmin navin ehdottaa minulle “Adventurous routing” -reittiä. Aluksi vähän arvelutti kun kääännyin pois aivan hyvältä mutkatieltä. Kuitenkin löysin aivan mahtavan reitin jota oli ilo päästellä. Heti kun aloin tuulettaa määräsi navi minut heikkatielle jolla ei tuntunut olevan loppua. Siispä hyppäsin pois reitiltä ja pyyhkäisin suoraan Pukkilaan johtavalle tielle.

Päätin kaydä Pukkilassa juuria tutkimassa.

Pukkilan hautuumaalta löytyi pienen kyselyn jälkeen paljon esi-isiä ja sain myös vinkin henkilöstä joka tietäisi lisää historiasta. Jututin häntä pitkän tovin ja sain tietää yhtä ja toista uutta suvun alkuajoista.

Suuntasin seuraavaksi Porvooseen. Ajattelin että jos kävisi seuraavana päivänä ajamassa paljon kehutut Emäsalon ja Pellingin reitit. Nehän ovat pistoja pitkälle merelle molemmin puolin Porvoota. Tiet olisivat kuulemma kauniita maaseututeitä jota olisi nautinnollista ajella.

Pienen etsimisen jälkeen sain viimeisen huoneen Porvoon Seurahovista. Vaikka muualla oli kuun vaihtuessa hiljentynyt niin Porvoossa riitti vielä majoittujia.