1.9 Hamburg – Travemünde

Laiva lähtisi Travemündestä illalla klo 23. Sinne on vain tunnin ajomatka joten minulla olisi koko päivä aikaa. Voisin ajaa joko Rostockiin tai Kieliin, mutta kun nyt olen Hampurissa niin ollaan päivä täällä. Jos löytäisi jotain uutta ja jännää katsottavaa.

Lastasin tavarat valmiiksi pyörään ja jätin ajokamppeet hotellin tavarasäilytykseen. Sitten ostin kuuden euron päiväkortin metroon ja suuntasin sodanaikaiseen it-bunkkeriin. Juu tiedän, ei kuulosta ensimmäiseltä turistivalinnalta.

Sodanaikainen IT bunkkeri. Nyt toimii erilaisten musiikkifirmojen työtilana. Nuo yläosan hässäkät ovat IT tykkien alustoja.

Onpa kuitenkin vaikuttavan näköinen rakennus. Bunkkeri ei ole maan alla vaan massiivinen viisikerroksinen möhkäle jossa on kolme metriä paksut seinät ja viisimetrinen katto. Katon nurkissa oli paikat IT tykeille. Näitä on kuulemma Saksassa muitakin ja niitä ei kannata purkaa koska olisi liian suuri homma. Nyt sisällä on musiikkiliikkeitä ja muita alan firmoja. Ei ainakaan mökä kuulu ulos. Lisää näistä.

Kävin katsomassa 1976 rakennettua sukellusvenettä. Karmea paikka.

Satamassa kävellessä näin sukellusveneen. Siispä sinne. Tehty 1976 neukuissa ja nyt museona. Karsea paikka. Pienet ahtaat tilat täynnä putkia ja venttiileitä ja osastojen välillä pieni pyöreä suljettava ovireikä. Minulle riitti ahtaassa paikassa viiden minuutin visiitti ja ajatus siitä millaista olisi kun tietäisi että vettä pään päällä on parisataa metriä. Huh.

Näitä ikinuoria remuporukoita oli tullut iso lauma kaupunkiin mekastamaan. Ovat Turbonegro deathpunk yhtyeen faneja.

Kaupungilla liikkui erityisesti eilen illalla Reepenbahnilla Turbojugend (linkistä lisää) jengiä. Kyseessä on Turbonegro deathpunk yhtyeen faneja. Ovat tulleet joka puolelta Saksaa Hampuriin mekkaloimaan.

Kaupunkikierroksen olisi voinut tehdä tällaisella miniautolla. Aikamoista haipakkaa painelivat pitkin Hampurin katuja.

Kylillä oli myös yksi mielenosoitus (niitä tuntuu riittävän). Tällä kertaa sodanvastainen, lähinnä Syyrian sotaa vastaan. Istuskelin Alsterin rannalla vähän aikaa kunnes päätin neljän jälkeen hakea motskarin hotellin parkista ja suunnata Traven satamaan. Tunnin ajomatka sinne, vähän salaattia rantapromenaadilla ja sitten lauttarantaan.

Laivassa oli kymmenkunta motskaria.

Illalla klo 23 päästiin laivaan. Motskareita mukana  oli kymmenkunta. Pari kaveria oli tullut Man saaren ajoista, neljä oli käynyt Gardalla sekä alpeilla ja yksi Ruotsalainen IC sivuvaunupyörällä Venäjällä. Lisäksi oli pari sakemannia menossa Helsinkiin, josta hyppäävät suoraan 1,5 h odotuksella Tallinnan laivaan ja sieltä edelleen Viron ja Puolan kautta takaisin. Minusta vähän kumma suunnitelma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *