17.8 Malcesine

Gardapäivä. Hyvin nukutun yön jälkeen herättiin uuteen päivään. Aamu oli kaunis kun vuoret taustalla olivat sinisen aamu-usvan peitossa. Käytiin ostamassa viereisestä Spar-kaupasta aamupalatarpeita ja leipäkaupasta “Kaisersemmeleitä” (niitä saksalaistyyppisiä vehnäsämpylöitä jossa on kiekura keskellä). Paikallinen nähtävyys on gondoli Monte Baldolle joka lähtee ihan vierestä. Siispä sinne. Lippujono näytti pitkältä, mutta Eija sai netistä ostettua liput niin ei tarvinnut siinä jonottaa. Onneksi ei nähty ala-aseman sisällä olevaa jonoa. Meni nimittäin toista tuntia ennen kuin päästiin kondoomiin. Kerran vaihdettiin ja sitten oltiin yläasemalla 1760 metrin korkeudessa.

Näköalat olivat upeita ja ilma raikas.

Kyllä kuitenkin kannatti. Lämpötilakin putosi Gardan kosteasta helteestä kymmenkunta astetta. Oli myös mukava vaihteeksi päästä vuoriston rauhaan sillä maisemat olivat majesteettiset. Vähän alkoi ymmärtää vuoristoihin hurahtaneita.

Vuorilla vaeltaminen on suuressa suosiossa.

Paikalliset taitavat harrastaa vuorilla vaeltelua sillä ihmisiä näkyi kuin pieniä muurahaisia polkuja pitkin kävelemässä viereisille vuoren huipuille. Mekin vähän “kiipeiltiin” ja syötiin sitten yläravintolassa pastat ennen takaisin tuloa. Onneksi alas pääsi ilman suurempia jonotuksia.

Metsäpalo vastapäisessä vuoristossa.

Käytiin uimassakin Gardassa. Vesi oli varmaan 24-25 ja aika kirkasta. Uimareissun päälle oli mukava seurata vesikoneiden puuhailuja. Vastapäisessä vuoristossa oli metsäpalo, jota yrittivät sammuttaa. 4 konetta lensi taukoamatta. Eivät edes laskeutuessa pysähtyneet vaan joku luukku vain edestä auki ja kone täyteen Gardan vettä ja taas taivaalle. Jotenkin epätoivoiselta homma kuitenkin vaikutti koska savu ei ottanut laantuakseen. Huomenna sitten matka taas jatkuu ja suuntaamme Alpeille. Tähtäimenä on San Martino di Costrozza Italian Dolomiiteilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *