22.8 Berchtesgaden -Salzburg(A)

Alpeilla paikalliset käyttävät näitä asuja erityisesti jos on vähän juhlallisempi tilaisuus. Nahkahousut ovat varmasti hyvät tamineet sillä eihän niitä saa puhki millään.

Heti aamiaisen jälkeen pakkasimme kamppeet moottoripyörään ja jätimme ajovehkeet respan viereen, jossa ne kuulemma hyvin säilyvät. Tarkoitus oli mennä paikallisella bussilla klo 9 Kotkanpesään jotta ei tarvitse kuumissa ajotamineissa patsastella Hitlerin kesämökillä. Heti alkuun oli vastoinkäyminen kun en hotellia maksaessa löytänyt luottokorttia mistään. Lienee jäänyt jollekin huoltoasemalle. No onneksi on OP:n Visa varalla niin ei ole suurempaa hätää. Vähän tietty harmittaa.

Marssittiin paikalliselle bussiasemalle jossa hyppäsimme paikallisbussiin joka vei Kotkanpesän alppibussien ala-asemalle. Kuusi alppibussia meni sitten peräkanaa kapeaa ja jyrkkää vuoristotietä yläasemalle jossa meidän piti vielä jonottaa ja ilmoittaa millä bussilla tulemme takaisin.

Kotkanpesän yläasemalla oli pitkä käytävä, jonka päässä oli hissi vuoren huipulle.

Sitten marssimme pitkää käytävää vuoren sisään jossa porukka ahdettiin kiiltävällä messingillä vuorattuun isoon hissiin. Hissi nousi 124 kerrosta vuoren huipulle. Ylhäällä Kotkanpesässä oli pieni kuvanäyttely rakentamisprojektista sekä ravintola. Ravintola oli aikoinaan Hitlerin teehuone, jossa natsieliitti vietti aikaa. Ulkona oli aurinkoterassi sekä polku vähän korkeammalle kukkulalle. Tiloihin kuului myös bunkkeritilat vuoren sisällä, mutta niissä oli kunnostusprojekti menossa ja bunkkerit avataan yleisölle vasta parin vuoden päästä.

Vähän yli kolme tuntia siellä vierähti ja lounaan jälkeen hyppäsimme taas Ducatin selkään. Seuraava kohde olisi Salzburg. Maakin vaihtuu takaisin Itävallaksi. Matkaa ei ollut paljon joten jo kolmen maissa saavuimme hotelliimme nimeltä Goldenes Theater Hotel Salzburg. Lämpötila oli noussut 32:een, joten onneksi olimme valinneet hotellin jossa on ilmastointi. Oli sen verran hikiset oltavat.

Illalla sitten ihmettelimme Salzburgin keskustaa. Kovasti on kauniita ikivanhoja taloja. Ruuan päälle hyppäsimme vielä hevoskärrien kyytiin joka kierrätti meitä puoli tuntia esitellen vanhan kaupungin nähtävyyksiä. Tuli ihan kuninkaallinen olo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *